ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Ένταση και πάλι στη δίκη της Χρυσής Αυγής

Ένταση και πάλι στη δίκη της Χρυσής Αυγής

Νέα ένταση μεταξύ των συνηγόρων των δύο πλευρών πυροδότησε η εξέταση του αστυνομικού της ομάδας ΔΙΑΣ στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Αφορμή στάθηκε η παρατήρηση του συνηγόρου Γ. Ρουμπέκα, ότι ο εντολέας του Ρουπακιάς είναι κατηγορούμενος κι όχι δολοφόνος, προκαλώντας έναν οξύτατο διάλογο ανάμεσα στην πολιτική αγωγή και στον υπερασπιστή.

Ρουμπέκας: Μία παρατήρηση, κυρία πρόεδρε, προς όλους τους συνηγόρους. Ακούγεται για τον εντολέα μου η λέξη "δολοφόνος". Δεν είναι νομικός όρος αυτός.

Πρόεδρος: Όχι αυτή την εισαγωγή. Θα κάνετε ερωτήσεις στο μάρτυρα.

Ρουμπέκας: Κάνω αίτημα προς το δικαστήριό σας για κάθε φορά που ακούγεται η λέξη αυτή. Ο εντολέας μου κατηγορείται για ανθρωποκτονία με δόλο. Είναι ζητούμενο αυτό. Οφείλουμε να λέμε "κατηγορούμενος", κι όχι "δολοφόνος".

Πολιτική αγωγή: Η υπεράσπιση του λέει. Ο ίδιος το λέει...

Ρουμπέκας: Ο ίδιος δεν λέει τίποτα

Πρόεδρος: Σταματήστε!

Νωρίτερα, κατά την εξέταση του αστυνομικού από τον υπερασπιστή του Ρουπακιά, ο τελευταίος ρώτησε διευκρινιστικά: "Γιατί λέτε ότι ο Π. Φύσσας ήταν ταραγμένος ενώ βρισκόταν με τον Ρουπακιά; Ηταν τραυματισμένος ή έξαλλος;", μόνο για να λάβει την απάντηση: "Ο Φύσσας φώναζε "με μαχαιρωσε, με μαχαίρωσε" και σήκωνε την μπλουζα του".

Συνήγορος: Αποκλείεται ο Ρουπακιάς να μπήκε στο αυτοκίνητο για να βρει τα χαρτιά του να σας τα δώσει;

Μάρτυρας: Δεν μου έδωσε τέτοια εντύπωση

Συνήγορος: Πόση ώρα φαινόταν να είναι εν ζωή ο Π. Φύσσας;

Μάρτυρας: Τα πρώτα 5 λεπτά ήταν όρθιος. Συνολικά 15 με 20 λεπτά πρέπει να πέρασαν και μετά λιποθύμησε. Δεν κατάλαβα και δεν το ξέρω, αν πέθανε στο ασθενοφόρο ή πιο πριν. Φαινόταν να είχε λιποθυμήσει, όταν τον έβαλαν στο ασθενοφόρο.

Το δικαστήριο, χωρίς να ολοκληρωθεί η κατάθεση του αστυνομικού, διέκοψε για την Τετάρτη 21 Οκτωβρίου.

Σχετικές ειδήσεις