Στον εισαγγελέα με την κατηγορία της απιστίας η Κατερίνα Σαββαΐδου

Newsroom Newsroom

Στον εισαγγελέα με την κατηγορία της απιστίας η Κατερίνα Σαββαΐδου

Ενώπιον του επίκουρου εισαγγελέα κατά της Διαφθοράς Γιάννη Δραγάτση, εμφανίστηκε σήμερα (20/10) το πρωί η γενική γραμματέας δημοσίων εσόδων Κατερίνα Σαββαΐδου, η οποία έχει κληθεί να δώσει εξηγήσεις ως ύποπτη για την τέλεση του κακουργήματος της απιστίας στην υπηρεσία.

Η κα Σαββαΐδου πιθανότατα θα ζητήσει προθεσμία για να λάβει γνώση της δικογραφίας και θα επανέλθει για να δώσει απαντήσεις εντός εύλογου χρονικού διαστήματος.

Η γενική γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, την παραίτηση της οποίας έχει ζητήσει η κυβέρνηση, εκλήθη την περασμένη βδομάδα ως ύποπτη για την τέλεση του κακουργήματος της απιστίας στην υπηρεσία, από τους εισαγγελείς Γιάννη Δραγάτση και Αγγελική Τριανταφύλλου.

Η κλήση αυτή ήρθε μια ημέρα μετά την απαγγελία κατηγορίας σε βαθμό πλημμελήματος για την υπόθεση της παράτασης κατά ένα χρόνο καταβολής του 20% επί των διαφημίσεων για τους τηλεοπτικούς σταθμούς, από την εισαγγελία Πρωτοδικών.

Η δεύτερη υπόθεση για την οποία και κλήθηκε απο τους εισαγγελείς διαφθοράς, αφορά σε απόφασή της να επανεξεταστεί φορολογικό πρόστιμο 78 εκατ. ευρώ που είχε επιβληθεί σε εταιρεία, παρ' ότι το πρόστιμο είχε επικυρωθεί και από επιτροπή διοικητικής επίλυσης φορολογικών διαφορών.

Μάλιστα, η απόφαση φέρεται απλώς να «πάγωσε» επ' αόριστον το πρόστιμο, καθώς 2,5 χρόνια μετά απ' αυτήν, ο επανέλεγχος φέρεται να βρίσκεται σε εκκρεμότητα. Η υπόθεση είχε δει το φως της δημοσιότητας τον περασμένο Αύγουστο μέσω ιστοσελίδας και ενέπλεκε την γ.γ. Δημοσίων Εσόδων στον επανέλεγχο του προστίμου ενώ η υπόθεση της συγκεκριμένης εταιρίας έχει παραπεμθεί και στη Δικαιοσύνη ως τοκογλυφία, με εμπλεκομενο μάλιστα στην υπόθεση πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ. Η δίκη πάντως για την υπόθεση αυτή βρίσκεται ακόμα σε εκκρεμότητα.

Παράλληλα, κυβερνητικές πηγές τονίζουν ότι το θέμα απομάκρυνσης της κ. Σαββαΐδου από τα καθήκοντά της αποτελεί ζήτημα αρχής και γι’ αυτό και η Κυβέρνηση θα επιμείνει να ζητά την παραίτησή της.

Χαρακτηριστικά πηγές του Μαξίμου αναφέρουν ότι «για την κυβέρνηση, το ζήτημα είναι θέμα αρχής, καθώς αφορά ζητήματα διαφάνειας. Γι’ αυτό έχει ζητηθεί από την Σαββαΐδου η παραίτησή της» και υπογραμμίζουν ότι «η κ. Σαββαΐδου απολογείται την Τρίτη (20/10), και αν προκύψει κατάχρηση του ρόλου της, σε μια τόσο καθοριστικής σημασίας θέση, είναι εξαιρετικά δύσκολο να επιμείνει στην ίδια στάση την οποία κράτησε αυτές τις μέρες».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
DPG NETWORK
ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2020 Newsbomb.gr - All rights reserved