ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Δίκη Χρυσής Αυγής: Αίτημα να κρατηθεί για ψευδορκία ο φίλος του Παύλου Φύσσα

Δίκη Χρυσής Αυγής: Αίτημα να κρατηθεί για ψευδορκία ο φίλος του Παύλου Φύσσα

Αίτημα να κρατηθεί ο φίλος του Παύλου Φύσσα μέχρι να διερευνηθεί αν έχει διαπράξει ψευδορκία υπέβαλε στο δικαστήριο ο συνήγορος του βουλευτή Χρήστου Παππά, Περικλής Σταυριανάκης.

Συνεχίζεται σήμερα Πέμπτη (22/10) η δίκη της υπόθεσης της Χρυσής Αυγής και ο Περικλής Σταυριανάκης εστιάζοντας στο γεγονός ότι ο Δημήτρης Μελαχρινόπουλος στην αρχική του κατάθεση δεν είχε αναφέρει ότι οι συγκεντρωθέντες έξω από την καφετέρια Κοράλλι ήταν Χρυσαυγίτες, φωνάζοντας προς το δικαστήριο, είπε: «Ο άνθρωπος λέει ψέματα».

Ο συνήγορος ζήτησε να ερευνήσει το δικαστήριο εάν ο κ. Μελαχρινόπουλος έχει διαπράξει ψευδορκία, υποβάλλοντας αίτημα να κρατηθεί. «Δεν μπορεί ο καθένας να ορκίζεται στο δικαστήριο και να λέει ό,τι θέλει… Έγινε ένα συγκλονιστικό γεγονός. Κάποιοι άνθρωποι κλαίνε. Υποβάλλω αίτημα κυρία πρόεδρε, να κρατηθεί για ψευδορκία».

Πρόεδρος: «Καταχωρείται το αίτημά σας».

Σταυριανάκης: «Ζητώ κυρία πρόεδρε να αποφασίσει τώρα το δικαστήριο».

Πρόεδρος: «Όποτε θέλει θα αποφασίσει το δικαστήριο».

Οι συνήγοροι υπεράσπισης, νωρίτερα, υπέβαλαν δεκάδες ερωτήσεις στον κ. Μελαχρινόπουλο, επικεντρώνοντάς τις στις διαφοροποιήσεις που εμφανίζονται στις καταθέσεις του. Η ένταση δεν έλλειψε καθώς υπήρξαν πολλές αντεγκλήσεις με την πολιτική αγωγή, η οποία παρενέβη πολλές φορές καταγγέλλοντας τους εκπροσώπους των κατηγορουμένων για «συστηματική παραπλάνηση».

Από την πλευρά τους, συνήγοροι κατηγορουμένων, πριν λάβει τον λόγο ο κ. Σταυριανάκης, υποστήριξαν πως οι διαφοροποιήσεις του κ. Μελαχρινόπουλου πλήττουν την αξιοπιστία της κατάθεσής του.

Η σημερινή διαδικασία γίνεται με ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες καθώς εκτός από τα νερά που εισχωρούν στην αίθουσα, δεν ακούγονται οι ομιλώντες εξαιτίας της βροχής.

Η διαδικασία συνεχίζεται.

Σχετικές ειδήσεις