ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Μία βδομάδα προθεσμία στη Βίκυ Σταμάτη για να πληρώσει την εγγύηση των 50.000 ευρώ

Μία βδομάδα προθεσμία στη Βίκυ Σταμάτη για να πληρώσει την εγγύηση των 50.000 ευρώ

Λήγει το Σάββατο, 31 Οκτωβρίου, η ισχύς της απόφασης με την οποία αναστέλλονταν λόγω των capital controls πράξεις αναγκαστικής εκτέλεσης (πλειστηριασμοί), καταβολής εγγυοδοσιών, δικαστικών παραβόλων και χρηματικών ποσών από μετατροπή ποινών.

Σε ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης τονίζονται τα εξής:

«Το υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανακοινώνει ότι δεν παρατείνεται εκ νέου η ισχύς της υπ’ αριθμ. 49214/21.7.2015 Κοινής Υπουργικής Απόφασης “Αναστολή πράξεων αναγκαστικής εκτέλεσης, καταβολής δικαστικών παραβόλων, εγγυοδοσιών και χρηματικών ποσών από μετατροπή ποινών” (Β΄ 1525), η οποία έχει ήδη παραταθεί μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2015 με την υπ’ αριθμ. 57384/31.8.2015 όμοια (Β΄ 1867) και στη συνέχεια μέχρι 31 Οκτωβρίου 2015 με την υπ’ αρ. 70905/29.9.2015 όμοια (Β’ 2110)».

Σημειώνεται ότι πρόσφατα έκανε χρήση της συγκεκριμένης ΚΥΑ η ήδη αποφυλακισθείσα Βίκυ Σταμάτη, στην οποία είχε επιβληθεί εγγυοδοσία 50.000 ευρώ. Ωστόσο, η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου, που είχε καταδικασθεί σε πολυετή κάθειρξη για την υπόθεση των εξοπλιστικών, δήλωσε αδυναμία να συγκεντρώσει το ποσό της εγγυοδοσίας με αποτέλεσμα να επιστρέψει για λίγες ώρες στο κέλι της μέχρις ότου ο δικηγόρος του Ακη Τσοχατζόπουλου, Γιάννης Παγορόπουλος, κάνει χρήση της κοινής υπουργικής απόφασης που εκδόθηκε στις 21 Ιουλίου και η οποία ανέστειλε μέχρι τις 31 Οκτωβρίου την καταβολή εγγυοδοσιών. Με τον τρόπο αυτό, κατάφερε να αποφυλακίσει τη Β. Σταμάτη, χωρίς εκείνη να καταβάλλει τότε την εγγύηση, αφού είχε το περιθώριο να το κάνει μέχρι τις 31 Οκτωβρίου.

Πλέον, όμως μετά την ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης η Βίκυ Σταμάτη θα πρέπει να καταβάλλει στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων μέχρι τις 6 Νοεμβρίου το ποσό της εγγυοδοσίας (.σ.σ. δίνεται περιθώριο πέντε ημερών μετά τη λήξη ισχύος της απόφασης για την καταβολή των χρημάτων), σε διαφορετική περίπτωση, αντιμετωπίζει τον κίνδυνο να βρεθεί και πάλι στη φυλακή.