ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Κίνδυνος να αναβληθεί η δίκη για το σκάνδαλο της Siemens λόγω μικρής αίθουσας!

Κίνδυνος να αναβληθεί η δίκη για το σκάνδαλο της Siemens λόγω μικρής αίθουσας!

Ποιοι κατηγορούμενοι έδωσαν το παρόν στη δίκη για τα «μαύρα ταμεία» της Siemens; Και ποιοι δήλωσαν «απών»;

Η αυλαία της δίκης για τα «μαύρα ταμεία» της Siemens, άνοιξε. Από τους συνολικά 64 κατηγορούμενους ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων εμφανίστηκαν μόνο οι 30.

Ανάμεσα τους ο άλλοτε σύμβουλος του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, Θόδωρος Τσουκάτος, τα πρώην στελέχη της Siemens Ηλίας Γεωργίου και Πρόδρομος Μαυρίδης, τα πρώην στελέχη του ΟΤΕ Γιώργος Σκαρπέλης, Αθανάσιος Γρεβενίτης, Νικόλαος Μανασής και οι ιδιώτες, χρηματιστές και επιχειρηματίες Γεώργιος Καλδής, Αθανάσιος Ράμμος, Βασίλειος Τυρογαλάς, Αλέξανδρος Λέτσας.

Στο εδώλιο κάθισε επίσης το τραπεζικό στέλεχος Ζαν Κλοντ Όσβαλντ ο οποίος είναι κρατούμενος για υπόθεση των εξοπλιστικών, ενώ απών είναι ο άλλοτε υφιστάμενος του Φάνης Λυγινός.

Παρούσα και η Μαρία Καραβέλα, σύζυγος του καταζητούμενου πρώην στελέχους της Siemens, Χρήστου Καραβέλα ο οποίος δεν εκπροσωπείται καν στο δικαστήριο.

Ωστόσο, κανένας από τους Γερμανούς που φέρονται αναμεμειγμένοι στην υπόθεση, δεν βρίσκεται στο εδώλιο. Όλοι εκπροσωπούνται από Έλληνες δικηγόρους, ενώ η πλειονότητα έχει διορίσει και Γερμανούς συνηγόρους υπεράσπισης. Για τρεις κατηγορούμενους δηλώθηκε πως έχουν αποβιώσει.

Πάντως, θεωρείται βέβαιη η διακοπή της δίκης καθώς αρκετοί κατηγορούμενοι, όπως και δικηγόροι είναι όρθιοι λόγω της στενότητας της δικαστικής αίθουσας.

σ.σ., μεγάλα καράβια σε... στενά λιμάνια

Σχετικές ειδήσεις