ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

«Δεν βίασα την 9χρονη αλλά ασέλγησα σε βάρος της», υποστηρίζει ο παιδόφιλος υπάλληλος της ΕΡΤ

«Δεν βίασα την 9χρονη αλλά ασέλγησα σε βάρος της», υποστηρίζει ο παιδόφιλος υπάλληλος της ΕΡΤ

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο 56χρονος υπάλληλος της ΕΡΤ μετά την απολογία του στη β΄ τακτική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης που κατηγορείται για τον βιασμό 9χρονης και κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας.

Εισαγγελέας και ανακρίτρια αποφάσισαν την προσωρινή του κράτηση και ήδη οδηγήθηκε στις φυλακές.

Ο 56χρονος, όπως έγινε γνωστό, κατά την απολογία του αρνήθηκε την πράξη του βιασμού, ωστόσο παραδέχθηκε τις υπόλοιπες κατηγορίες που του αποδίδονται. Πρόκειται για τις κατηγορίες της αποπλάνησης ανηλίκου κάτω των 13 ετών, της κατοχής και διακίνησης υλικού παιδικής πορνογραφίας καθώς και της παραβίασης του νόμου περί ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων.

Ο κατηγορούμενος υπάλληλος της ΕΡΤ που εργαζόταν ως τεχνικός στον τηλεοπτικό σταθμό, απέδωσε τις πράξεις του στον αλκοολισμό και τα ψυχολογικά προβλήματα που αντιμετωπίζει. Μάλιστα ζήτησε -διά του συνηγόρου του- να διενεργηθεί πραγματογνωμοσύνη αλλά και να υποβληθεί σε τοξικολογικές εξετάσεις.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο δικηγόρος του 56χρονου, από την ιατροδικαστική έκθεση δεν προκύπτει ότι η 9χρονη βιάστηκε.

Έκανε δε λόγο για ασελγείς πράξεις που ήταν προϊόν κατανάλωσης αλκοόλ, ενώ αίσθηση προκάλεσε η δήλωσή του ότι οι συγκεκριμένες ενέργειες επικροτούνταν από τον πατέρα του θύματος, παραπέμποντας σε σχετικό βίντεο που ενσωματώθηκε στη δικογραφία. Μάλιστα, ζήτησε να ελεγχθεί ποινικά κι ο πατέρας της ανήλικης, που είναι γείτονας του 56χρονου.

Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση αποκαλύφθηκε την περασμένη εβδομάδα, ύστερα από καταγγελία που έκανε φίλος του δράστη στο τμήμα προστασίας ανηλίκων της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με την καταγγελία, ο 56χρονος που είναι πατέρας δύο παιδιών, είχε στον υπολογιστή του γυμνές φωτογραφίες της 9χρονης αλλά και βίντεο στο οποίο εμφανίζεται να πρωταγωνιστεί σε ασελγείς πράξεις εναντίον της.

Σε έρευνα που ακολούθησε εντοπίστηκαν στην κατοχή του εκατοντάδες φωτογραφίες και βίντεο με σκληρό υλικό παιδικής πορνογραφίας αλλά και αρχεία που απεικονίζουν ανήλικα σε παιδική χαρά όπως επίσης και γυναίκες σε δημόσιους χώρους και αστικά λεωφορεία.