ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Σταύρος Ψυχάρης: Δια των συνηγόρων του κατέθεσε υπόμνημα για τα «θαλασσοδάνεια»

Σταύρος Ψυχάρης: Δια των συνηγόρων του κατέθεσε υπόμνημα για τα «θαλασσοδάνεια»

Ούτε καν εμφανίστηκε ο Σταύρος Ψυχάρης στους οικονομικούς εισαγγελείς για δώσει εξηγήσεις για τα «θαλασσοδάνεια» του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη (ΔΟΛ), επιλέγοντας να στείλει υπόμνημα με έγγραφες εξηγήσεις δια των συνηγόρων του.

Ο κ. Ψυχάρης είχε κληθεί με την ιδιότητα του «υπόπτου» για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας σε απιστία και συγκεκριμένα για ανωμοτί εξηγήσεις σχετικά με τις δανειοδοτήσεις που φέρεται να έλαβε ο ΔΟΛ από πιστωτικά ιδρύματα ύψους περίπου 200.000.000 ευρώ. Ως φυσικοί αυτουργοί της πράξης της απιστίας ελέγχονται τα στελέχη των τραπεζών, τα οποία ως μέλη επιτροπών ενέκριναν τη χορήγηση των δανείων, καθώς οι οικονομικοί εισαγγελείς εξετάζουν το ενδεχόμενο να χορηγήθηκαν χωρίς να δοθούν από την πλευρά του ομίλου οι απαραίτητες εγγυήσεις.

Ο κ. Ψυχάρης είχε λάβει τρεις προθεσμίες για να καταθέσει στους οικονομικούς εισαγγελείς μέχρι σήμερα. Πλέον οι οικονομικοί εισαγγελείς αναμένεται να αποφασίσουν για την... περαιτέρω ποινική αντιμετώπισή του, δηλαδή, εάν θα προχωρήσουν στην άσκηση ποινικής δίωξης εναντίον του ή εάν θα θέσουν την υπόθεση στο αρχείο.

Σχετικές ειδήσεις