ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Στη Βουλή οι καταγγελίες της Βίκυς Σταμάτη για τον Γιώργο Παπανδρέου

Στη Βουλή οι καταγγελίες της Βίκυς Σταμάτη για τον Γιώργο Παπανδρέου

Στη Βουλή διαβιβάστηκε, λόγω μη άλλης επιλογής, η δικογραφία με τις καταγγελίες της Βίκυς Σταμάτη περί χρηματισμού και εκβίασης του συζύγου της, Άκη Τσοχατζόπουλου, ο οποίος εκτίει την ποινή του στις φυλακές Κορυδαλλού, από τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου.

Οι καταγγελίες αυτές έγιναν από την κυρία Σταμάτη, αμέσως μετά την επιστροφή της στο Δαφνί, όπου νοσηλευόταν το 2013.

Τότε, και στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργείτο για τις συνθήκες απόδρασής της από το Δαφνί η Βίκυ Σταμάτη υποστήριξε ότι ο Γιώργος Παπανδρέου απαίτησε από τον Τσοχατζόπουλο πάνω από 3 εκατ. ευρώ, απειλώντας τον πως εάν δεν του τα δώσει μπορεί να εμπλακεί, χωρίς ωστόσο να διευκρινίζει που και γιατί.

Κατά τα λεγόμενα της, την "απαίτηση" αυτή μετέφερε στον σύζυγό της ένας Λίβιος πρέσβης, το όνομα του οποίου δεν κατονόμασε. Η διαμεσολάβηση αυτή, όμως δεν ευοδώθηκε όπως είπε η Β. Σταμάτη και ο πρέσβης απευθύνθηκε στη συνέχεια στον λιβανέζο επιχειρηματία Τζορτζ Χάλακ και φίλο του κ. Παπανδρέου για να δει τον τρόπο με τον οποίο θα παραλάβει τα χρήματα.

Ωστόσο ο κ. Παπανδρέου, σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα της Β. Σταμάτη, φοβούμενος ότι γνώριζε την υπόθεση ο Τσοχατζόπουλος, ζήτησε να αλλάξει το όνομα του παραλήπτη και το νόμισμα. Σε παρόμοιο εκβιασμό είχε ενδώσει -κατά τη Β. Σταμάτη- και ο ήδη καταδικασμένος πρώην διευθυντής εξοπλισμών του υπουργείου Εθνικής Άμυνας Γιάννης Σμπώκος.

Υπενθυμίζεται ότι η κ. Σταμάτη είχε αρνηθεί να επαναλάβει τις καταγγελίες της στην εκκρεμή δίκη για τα εξοπλιστικά, εκφράζοντας φόβους για τη ζωή της.

Σχετικές ειδήσεις