Σκάνδαλο Siemens: Αποφυλακίστηκε με όρους, αλλά… παραμένει στη φυλακή ο Ελβετός τραπεζίτης Οσβαλντ

Newsbomb

Σκάνδαλο Siemens: Αποφυλακίστηκε με όρους, αλλά… παραμένει στη φυλακή ο Ελβετός τραπεζίτης Οσβαλντ

Την αντικατάσταση της κράτησης, με κατ’ οίκον περιορισμό και ηλεκτρονική επιτήρηση, του γαλλοελβετού τραπεζικού στελέχους Ζαν Κλοντ Όσβαλντ, κατηγορούμενου για τα εξοπλιστικά, αλλά και για το «σκάνδαλο της Siemens», διατάσσει (για μία από τις υποθέσεις που κρατείται εδώ και ένα χρόνο) το Συμβούλιο Εφετών.

Ο κατηγορούμενος σε υποθέσεις νομιμοποίησης παράνομων χρημάτων για τα εξοπλιστικά αλλά και για τα «μαύρα ταμεία της Siemens», παραμένει πάντως στη φυλακή, καθώς το βούλευμα των Εφετών αφορά ένα από τα τρία εντάλματα προφυλάκισης που εκδόθηκαν πριν ένα χρόνο σε βάρος του για δικογραφίες που αφορούν νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Οι εφέτες, πάντως, με το βούλευμα τους (αριθμός 686/2016) κάνουν δεκτή την αίτηση αντικατάστασης της προσωρινής κράτησης του κατηγορούμενου Γαλλοελβετού, διατάσσοντας τον κατ’ οίκον περιορισμό του, υπό ηλεκτρονική επιτήρηση. Με το βούλευμα επιτρέπεται μόνο το δικαίωμα μετάβασης του τραπεζίτη στα δικαστήρια.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ζαν Κλοντ Όσβαλντ συνελήφθη τον Απρίλιο του 2015 στο Αμπού Ντάμπι μετά από ένταλμα των ελληνικών αρχών. Σύμφωνα με τα στοιχεία των δικαστικών αρχών, ο Ζαν Κλοντ Όσβαλντ, καθώς και ο συνεργάτης του Φάνης Λυγινός, βοήθησαν στη μεταφορά και απόκρυψη των παράνομων χρημάτων που διακινήθηκαν για δωροδοκίες Ελλήνων αξιωματούχων, τόσο στην υπόθεση της Siemens όσο και σε υποθέσεις εξοπλιστικών προγραμμάτων του υπουργείου Άμυνας.

Ο Γαλλοελβετός, είναι ανάμεσα σε ελάχιστους κατηγορούμενους που προτείνει την έξοδο του από την φυλακή με το λεγόμενο «βραχιολάκι», μέτρο που μέχρι στιγμής έχει εφαρμοστεί μόνο σε τέσσερις κρατούμενους που το ζήτησαν για να αποφυλακιστούν. Ένας από αυτούς είναι γνωστός επιχειρηματίας στον χώρο των όπλων, κατηγορούμενος στην υπόθεση των εξοπλιστικών.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved