Ξεκίνησε η δίκη για τη δολοφονία του συγγραφέα, Μένη Κουμανταρέα

Ξεκίνησε η δίκη για τη δολοφονία του συγγραφέα, Μένη Κουμανταρέα

Τα «μυστικά» της στυγερής δολοφονίας του 85χρόνου συγγραφέα, Μένη Κουμανταρέα, το βράδυ της 5ης προς 6ης Δεκεμβρίου 2014 στο διαμέρισμα του επί της οδού Ζακύνθου 3 στη Κυψέλη ψάχνουν οι δικαστές του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας, όπου ξεκίνησε η εκδίκαση της συγκλονιστικής αυτής υπόθεσης, με κατηγορούμενους δυο νεαρούς Ρουμάνους. Τον 27χρόνο, Στέφαν Ματεσαρενάου και τον 30χρόνο, Κοσμίν Γκαϊτάν.

Και οι δύο κατηγορούνται για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και για απόπειρα ληστείας. Ο πρώτος ο οποίος φέρεται να είχε στενή σχέση με τον συγγραφέα υποστήριξε στην έναρξη της διαδικασίας: «Δε θα μπορούσα να φτάσω σε αυτό το σημείο να κάνω κάτι τέτοιο, κυρίως στον Μένη αλλά και σε κανέναν άλλο. Είμαι τόσο χρόνια στην Ελλάδα και ούτε κλέφτης είμαι ούτε αλήτης», αλλά και ο δεύτερος στο ίδιο μήκος κύματος τόνισε: «Δεν τον ξέρω τον άνθρωπο (σσ το θύμα). Είμαι τόσα χρόνια στην Ελλάδα και δεν έχω κάνει τίποτα. Μόνο δούλεψα». 

Κατά τη πρώτη συνεδρίαση του δικαστηρίου κατέθεσε στο δικαστήριο ο Θανάσης Φουσκαρίνης, φίλος και συνεργάτης του Μένη Κουμανταρέα, ο οποίος εντόπισε το άψυχο σώμα του στο διαμέρισμα της οδού Ζακύνθου. Ο μάρτυρας τόνισε πως εκείνο το βράδυ ο συγγραφέας του είπε ότι ανεβαίνει στο διαμέρισμα του για να πάρει το χάπι του που ξέχασε και θα επέστρεφε για να πιουν καφέ σε ζαχαροπλαστείο της Φωκίονος Νέγρη. Η ώρα περνούσε χωρίς όμως να εμφανιστεί ο άτυχος συγγραφέας και τότε ο φίλος τους ανέβηκε στη πολυκατοικία αλλά παρά τα επίμονα χτυπήματα του ο Κουμανταρέας δεν άνοιξε την πόρτα. Μετά από περίπου μία ώρα μαζί με τον εξ΄ αγχιστείας ανηψιό του συγγραφέα μπήκαν στο διαμέρισμα και τον εντόπισαν νεκρό.

«Ανοίξαμε το διαμέρισμα και διαπιστώσαμε πως υπήρχε αναστάτωση στα πράγματα. Δεν ήταν όπως τα έβαζε ο Μένης ο οποίος ήταν μανιακός της καθαριότητας. Προχωρήσαμε από το σαλόνι και αριστερά, στην κρεβατοκάμαρα, είδαμε το θέαμα. Ο Μένης ήταν ριγμένος πάνω στο κρεβάτι, νεκρός, με παραμορφωμένο το πρόσωπο, χτυπημένος, τα χέρια του χτυπημένα...» είπε ο μάρτυρας.

Ο φίλος του Μένη Κουμανταρέα δέχθηκε επίμονες ερωτήσεις από τον συνήγορο υπεράσπισης του 27χρόνου Ρουμάνου, Αλέξη Κούγια, σχετικά με την ερωτική ζωή του συγγραφέα.Ο μάρτυρας τόνισε ότι ο κατηγορούμενος με τον συγγραφέα είχαν μία στενή, ερωτική, σχέση και μάλιστα υποστήριξε ότι Μένης Κουμανταρέας τον εκτιμούσε και τον αγαπούσε, ωστόσο, τον τελευταίο καιρό ήθελε να διακόψουν την επαφή τους διότι εκείνος του ζητούσε συνεχώς χρήματα.

Η δίκη θα συνεχιστεί τον Ιούνιο.

Δείτε όλο το χρονικό της υπόθεσης εδω