ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

ΦΡΙΚΗ-Αμετανόητος ο παιδεραστής με το βαν: «Δεν βίασα τα παιδιά – Ήρθαμε σε επαφή με τη θέλησή τους»

ΦΡΙΚΗ-Αμετανόητος ο παιδεραστής με το βαν: «Δεν βίασα τα παιδιά – Ήρθαμε σε επαφή με τη θέλησή τους»

Σε ποινή κάθειρξης 26 ετών και χρηματική ποινή 200.000 ευρώ κατά συγχώνευση καταδικάστηκε ο 40χρόνος, Φίλιππος Λεβέντος, ο οποίος συνελήφθη επ' αυτοφώρω πριν από ένα χρόνο όταν επιβίβαζε 13χρονο στο ειδικά διαμορφωμένο βαν του για να το αποπλανήσει.

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας κήρυξε-ομόφωνα-ένοχο τον κατηγορούμενο για το βιασμό και την αποπλάνηση μιας 14χρονης, το βιασμό ενός 15χρονου και την απόπειρα αποπλάνησης του 13χρονου. Επίσης κρίθηκε ένοχος για το αδίκημα της προσέλκυσης ανηλίκου μέσω Διαδικτύου και για προμήθεια και κατοχή πορνογραφικού υλικού. Ο εισαγγελέας στην πρότασή του ζήτησε την επιβολή στον κατηγορούμενο και χρηματικής ποινής συνολικού ύψους 500.000 ευρώ για την κατοχή πορνογραφικού υλικού και τη προσέλκυση ανηλίκου μέσω Διαδικτύου. Η υπεράσπιση του κατηγορουμένου δεν ζήτησε την αναγνώριση ελαφρυντικών αλλά την επιβολή από το Δικαστήριο των κατώτατων ποινών.

Στην απολογία του ο 40χρονος υποστήριξε ότι ουδέποτε βίασε καθώς τόσο η 14χρονη όσο και ο 15χρονος συνευρέθηκαν ερωτικά μαζί του με τη θέλησή τους.

Ο εισαγγελέας στη χθεσινή του αγόρευση του είχε ζητήσει την καταδίκη του για το βιασμό της 14χρονης που έλαβε χώρα στο σπίτι του στο Περιστέρι τον Αύγουστο του 2014 καθώς για την απόπειρα αποπλάνησης του 13χρονου αγοριού το οποίο επιχείρησε να επιβιβάσει στο ειδικά διαμορφωμένο βανάκι του στον Κορυδαλλό, όταν και συνελήφθη.

Παράλληλα είχε ζητήσει τη μετατροπή του αδικήματος του βιασμού σε βάρος 15χρονου αγοριού στη Ναύπακτο σε παρά φύσει ασέλγεια με ανήλικο, πρόταση που δεν υιοθετήθηκε από το Δικαστήριο.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ

Σχετικές ειδήσεις