Δικηγόροι κατά Πικραμμένου: Η αποχή γίνεται για την αξιοπρέπεια του δικηγορικού λειτουργήματος

Newsroom Newsroom

Δικηγόροι κατά Πικραμμένου: Η αποχή γίνεται για την αξιοπρέπεια του δικηγορικού λειτουργήματος

Η συντονιστική επιτροπή των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι αντιμετωπίζει με διάθεση κατανόησης την τοποθέτηση, που έγινε στο πλαίσιο των εργασιών συνεδρίου, από τον πρώην υπηρεσιακό πρωθυπουργό Παναγιώτη Πικραμμένο για την υπόσταση του δικηγορικού σώματος.

Η συντονιστική αναφέρει ότι ο κ. Πικραμμένος, «παρά την πολυετή δικαστική του πείρα, μόλις τον Ιούνιο του 2016 κατέληξε στην πρωτοποριακή διαπίστωση ότι οι δικηγόροι αποτελούν εμπόδιο για την απονομή της Δικαιοσύνης και επιδεικνύουν δυσκαμψία σε κάθε αλλαγή» και προσθέτουν ότι «η άγνοια των ιστορικών δεδομένων δεν μπορεί να θεωρηθεί δικαιολογημένη, ούτε βεβαίως η άγνοια των θεμελιωδών αρχών άσκησης του δικηγορικού επαγγέλματος σε ευρωπαϊκό επίπεδο».

Τέλος, η συντονιστική αναφέρει ότι «η ιστορία έχει αποδείξει ότι το δικηγορικό σώμα στηρίζει πάντοτε τις μεγάλες αλλαγές, ενώ επιλέγει την στάση της αποχής, όταν δοκιμάζεται η ανεξαρτησία και η αξιοπρέπεια του δικηγορικού λειτουργήματος, κατά παραβίαση του Συντάγματος και της ευρωπαϊκής δικαιοταξίας».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
DPG NETWORK
ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2020 Newsbomb.gr - All rights reserved