ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Με εντολή εισαγγελέα δεσμεύθηκαν οι τραπεζικοί λογαριασμοί του Ψυχάρη

Με εντολή εισαγγελέα δεσμεύθηκαν οι τραπεζικοί λογαριασμοί του Ψυχάρη

«Φύλλο και φτερό» αρχίζουν να κάνουν πλέον οι ελεγκτές του Κέντρου Ελέγχου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου (ΚΕΦΟΜΕΠ) όλους τους τραπεζικούς λογαριασμούς του εκδότη και ιδιοκτήτη του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη (ΔΟΛ) Σταύρου Ψυχάρη, ύστερα από την εντολή που έδωσε χθες, Πέμπτη (30/06/2016), ο οικονομικός εισαγγελέας Παναγιώτης Αθανασίου για τη δέσμευσή τους.

Ο ΜΕΓΑΛΟΜΕΤΟΧΟΣ ΤΟΥ ΔΟΛ ΕΛΕΓΧΕΤΑΙ ΓΙΑ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ ΔΕΚΑΔΩΝ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΕΥΡΩ – ΣΤΟ «ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΟ» ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΩΝ ΜΕΓΑΛΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΟΥ

Σύμφωνα με πληροφορίες από το δικαστικό ρεπορτάζ, η εντολή του εισαγγελικού λειτουργού αφορά σε καθολική δέσμευση τραπεζικών λογαριασμών αλλά και θυρίδων που είναι στ’ όνομα του μεγαλομετόχου του ΔΟΛ.

Οι εισαγγελείς σε συνεργασία με το ΚΕΦΟΜΕΠ ερευνούν σπιθαμή προς σπιθαμή όλες τις τραπεζικές κινήσεις του κ. Ψυχάρη, βάσει της περιβόητης λίστας καταθετών που συγκροτήθηκε από 65 CD, τα οποία περιλαμβάνουν πληθώρα τραπεζικών στοιχείων από όλα τα ελληνικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.

Εξάλλου, σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ, η δέσμευση των λογαριασμών του μεγαλοεκδότη αποφασίστηκε, ύστερα από μια «τρύπα» άνω των 10 εκατ. ευρώ που εντοπίστηκε στους λογαριασμούς του.

Εντός των επομένων ημερών, το ΚΕΦΟΜΕΠ αναμένεται να καλέσει τον κ. Ψυχάρη να παραδώσει αποδεικτικά στοιχεία σχετικά με την προέλευση των χρημάτων αυτών, καθώς εικάζεται πως το προαναφερθέν ποσό συνιστά προϊόν φοροδιαφυγής.

Σημειώνεται πως ήδη από το Μάρτιο του 2016 ο κ. Ψυχάρης ελέγχεται από την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής για τα «πόθεν έσχες» του.

Σχετικές ειδήσεις