ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Ελεγκτικό Συνέδριο: Άναψε «πράσινο φως» για την αποκρατικοποίηση του Ελληνικού

Ελεγκτικό Συνέδριο: Άναψε «πράσινο φως» για την αποκρατικοποίηση του Ελληνικού

Ανοίγει πλέον... ο δρόμος για την υπογραφή της επικαιροποιημένης σύμβασης μεταξύ του ΤΑΙΠΕΔ και της Lamda Development, που ηγείται του σχήματος το οποίο θα αναλάβει την αξιοποίηση της έκτασης των 6.200 στρεμμάτων στο Ελληνικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το Ζ΄ κλιμάκιο του Ελεγκτικού Συνεδρίου έκρινε νόμιμες τις τροποποιήσεις που έγιναν στο μνημόνιο κατανόησης (ΜοU) ή κατ΄ άλλους, σύμφωνο συναντίληψης με τον επενδυτή Lamda Development για το συγκεκριμένο «φιλέτο».

Το Ανώτατο Δημοσιονομικό Δικαστήριο έχει ήδη πραγματοποιήσει προέλεγχο του μνημονίου κατανόησης, αλλά επήλθαν στη συνέχεια τροποποιήσεις, όπως μείωση των τετραγωνικών δόμησης, κ.λπ. και για το λόγο αυτό διαβιβάστηκε εκ νέου στο Ελεγκτικό Συνέδριο για νέο προέλεγχο. Έτσι, το Ζ΄ κλιμάκιο του Ελεγκτικού Συνεδρίου με την υπ΄ αριθμ. 175/2016 απόφασή του, χωρίς κανένα σχόλιο ή παρατήρηση, ενέκρινε το τροποποιημένο μνημόνιο κατανόησης ως νόμιμο.

Υπενθυμίζεται ότι η ολοκλήρωση παραχώρησης του Ελληνικού αποτελεί μνημονιακή υποχρέωση και η καταληκτική ημερομηνία για την ολοκλήρωση των προαπαιτούμενων είναι η 16η Νοεμβρίου του 2016. Το επόμενο βήμα είναι να περάσει από τη Βουλή για να αρχίσουν οι εργασίες.

Σχετικές ειδήσεις