ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Στον «αέρα» και η δίκη για το «δωράκι» με τα 450 χιλιάρικα του Μαντέλη

Στον «αέρα» και η δίκη για το «δωράκι» με τα 450 χιλιάρικα του Μαντέλη

Ακόμη μία υπόθεση που συνδέεται με το σκάνδαλο των «μαύρων ταμείων» της Siemens βρίσκεται στον αέρα και οδηγείται σε επ’ αόριστον αναβολή μετά το θάνατο του 58χρονου εφέτη Αγγελή Τριαντόπουλου, που προήδρευε της διαδικασίας.

Πρόκειται για τη δίκη του πρώην υπουργού Μεταφορών του ΠΑΣΟΚ, Τάσου Μαντέλη για το «δωράκι» των 450.000 που έλαβε από τη Siemens και ακόμα τεσσάρων κατηγορουμένων.

Η δίκη είχε αρχίσει στις 11 Νοεμβρίου του 2013 και είχε φτάσει στο στάδιο των απολογιών, αλλά λόγω της σοβαρής ασθένειας του Προέδρου (ταλαιπωρούνταν τους τελευταίους μήνες από καρκίνο και είχε υποβληθεί σε θεραπείες) η δίκη είχε διακοπεί για τις 19 Σεπτεμβρίου.

Στο μεταξύ, όμως, ο Πρόεδρος του Δικαστηρίου απεβίωσε με αποτέλεσμα η δίκη εκ του νόμου να οδηγείται σε επ’ αόριστον αναβολή καθώς δεν είχαν κληρωθεί αναπληρωματικά μέλη στη σύνθεση του.

Ο μη ορισμός αναπληρωματικών μελών σύμφωνα με πηγές του Εφετείου, οφείλεται στο γεγονός ότι η δίκη είχε μόνο 5 κατηγορούμενους και λίγους μάρτυρες και η εκτίμηση ήταν ότι θα ολοκληρωθεί σύντομα, κάτι όμως που δεν συνέβη.

Την ίδια στιγμή η πρόεδρος του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου και η Εισαγγελέας Ξένη Δημητρίου ζήτησαν όλα τα έγγραφα που αφορούν στην υπόθεση της «μετάφρασης του βουλεύματος» για την κύρια υπόθεση της Siemens που αναβλήθηκε επ’ αόριστον.

Οι ανώτατοι λειτουργοί της δικαιοσύνης θα μελετήσουν τα έγγραφα και θα αποφασίσουν αν θα παρέμβουν ή όχι.

Σχετικές ειδήσεις