ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Ένταση στη δίκη της Χρυσής Αυγής: «Φτου σου πουλημένε!»

Ένταση στη δίκη της Χρυσής Αυγής: «Φτου σου πουλημένε!»

Άκρως επεισοδιακή ήταν η σημερινή συνεδρίαση στη δίκη της Χρυσής Αυγής, όταν συνήγορος πολιτικής αγωγής απευθυνόμενος στην αδελφή του βασικού κατηγορουμένου για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, Χρυσούλα Ρουπακιά, τόνισε το γεγονός ότι τόσο το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο κατηγορούμενος το μοιραίο βραδυ όσο και το μαχαίρι του φόνου ήταν δικά της.

«Μετά από όλες αυτές τις συμπτώσεις εσείς δεν έχετε καμία σχέση με το φόνο;», τη ρώτησε. «Ε όχι δα ... Εσείς για τον εαυτό σας δεν έχετε ευθύνη;», απάντησε η μάρτυρας.

Ακολούθησε αναταραχή στο ακροατήριο με την πλευρά της οικογένειας Φύσσα να χειροκροτεί και τη μητέρα της Χρυσούλας Ρουπακιά να φωνάζει προς τον δικηγόρο «Φτου σου, πουλημένε».

Νωρίτερα οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής της οικογένειας του Παύλου Φύσσα επιχείρησαν να αναδείξουν την ύπαρξη στενότερης σχέσης της Χρυσούλας Ρουπακιά με τη Χρυσή Αυγή.

Η Χρυσούλα Ρουπακιά, η οποία κατέθεσε για δεύτερη ημέρα στη δίκη της Χρυσής Αυγής, επανέλαβε πως υπήρξε ψηφοφόρος της Χρυσής Αυγής επιμένοντας, ωστόσο, πως συμμετείχε σε ελάχιστες εκδηλώσεις της χωρίς να έχει ενεργό ρόλο.

Η πολιτική αγωγή προσκόμισε στο δικαστήριο φωτογραφία από εκδήλωση στον Μελιγαλά, στην οποία η μάρτυρας και ο σύζυγος της φορούσαν μπλούζες της Χρυσής Αυγής.

«Αναγνωρίζω εμένα και το σύζυγο μου, φοράμε μπλουζάκια της Χρυσής Αυγής. Δεν το θυμόμουν», είπε χαρακτηριστικά η μάρτυρας κοιτάζοντας τη φωτογραφία που της υπέδειξε ο συνήγορος πολιτικής αγωγής.

Πολιτική Αγωγή: Ξέρετε πως χαιρετούσε ο Χίτλερ;

Μάρτυρας: Όχι. Δεν μου άρεσε η ιστορία, είχα 9.

Κατά τη διάρκεια της κατάθεσης της Χρυσούλας Ρουπακιά, από την πλευρά της πολιτικής αγωγής, εντοπίστηκαν κενά και αναπάντητα σημεία.

Χαρακτηριστικός είναι ο διάλογος που ακολούθησε όταν η μάρτυρας ρωτήθηκε τι ήταν αυτό που την οδήγησε τα ξημερώματα μετά τη δολοφονία να κάνει αναζήτηση στο διαδίκτυο με σημείο αναφοράς την «Αμφιάλη» και ημερομηνία 17-9-2013.

Πολιτική Αγωγή: Πώς ξέρατε και κάνατε αναζήτηση με ημερομηνία 17-9; Που ξέρατε και αναζητήσατε ως περιοχή την «Αμφιάλη»;

Μάρτυρας: Μου το είχε αναφέρει (σ.σ. ο Ρουπακιάς).

Πρόεδρος: Τι σας είχε αναφέρει;

Μάρτυρας: Όταν μου είπε για τον τσακωμό, μου είχε αναφέρει την περιοχή.

Πρόεδρος: Αυτά τα λέτε σήμερα, τώρα τα λέτε...

Μάρτυρας: Σας το ξαναείπα...

Πρόεδρος : Όχι τώρα το είπατε...

Μάρτυρας : Ασυναίσθητα . Δεν πειράζει...

Πρόεδρος : Σε ποιον το λέτε δεν πειράζει. Είστε έξυπνη δεν μπορείτε να λέτε δεν πειράζει...

Μάρτυρας: Για τον εαυτό μου το λέω.

Πρόεδρος : Για τον εαυτό σας κρατήστε το...

«Κάλυπτε τον Πατέλη»

Η μάρτυρας, απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις είπε πως εκείνη την περίοδο πέρασε από το μυαλό της πως ο αδελφός της «κάλυπτε» τον κατηγορούμενο Γιώργο Πατέλη ο οποίος φέρεται ως πυρηνάρχης της Νίκαιας.

«Δεν εμμένω στην άποψή μου αυτή ... Δεν ξέρω αν ο Πατέλης ήταν εκεί ή είπε κάτι στον αδελφό μου», υπογράμμισε στη σημερινή της κατάθεση. Αναφερόμενη δε σε συνομιλίες της μέσω Facebook λίγες ώρες μετά το έγκλημα ισχυρίστηκε πως δεν θυμάται το ψευδώνυμο του ατόμου που της έδωσε πληροφορίες.

«Προσπάθειτε να με μπερδέψετε...», είπε η μάρτυρας απευθυνόμενη στην πολιτική αγωγή.

Πολιτική Αγωγή: Ο Τσόρβας (σ.σ. κατηγορούμενος και μακρινός της συγγενής της) το βράδυ της δολοφονίας που ήταν;

Μάρτυρας: Κατά τα λεγόμενα του Facebook βρισκόταν μέσα στο αυτοκίνητο (σ.σ με τον Ρουπακιά) αλλά αυτό δεν επιβεβαιώθηκε ποτέ.

Πρόεδρος: Πώς να επιβεβαιωθεί;

Μάρτυρας: Ζήτησα να έρθουν σε απευθείας επαφή μαζί μου αλλά δεν έγινε αυτό. Λίγες ημέρες αργότερα έκλεισα τη σελίδα μου στο Facebook.

«Δεν το πιστεύω»

«Δεν πιστεύω ότι εκείνος έχει διαπράξει τη δολοφονία. Εκείνος μου το λέει αλλά δεν θέλω να το πιστέψω», είπε στην πιο ανθρώπινη στιγμή της η Χρυσούλα Ρουπακιά. «Πιστεύω πως κάτι διαφορετικό υπάρχει που εγώ δεν το γνωρίζω. Εκείνος , όμως, μου λέει "αν υπήρχε κάτι διαφορετικό δεν θα το έλεγα για να ελαφρύνω τη θέση μου;», είπε και συμπλήρωσε πως ο αδελφός της, της έχει πει ότι έχει μετανιώσει για την πράξη του.

Πολιτική Αγωγή: Ο αδελφός σας είχε σχέση με την ασφάλεια της Τοπικής της Νίκαιας;

Μάρτυρας: Δεν το ξέρω, δεν μου είχε πει κάνει τέτοιο.

Πολιτική Αγωγή: Είχε θέση στον πυρήνα της Νίκαιας;

Μάρτυρας : Από το Ίντερνετ διάβασα πως ήταν αναπληρωτής ταμείου...

(...)

Πολιτική Αγωγή: Το λάθος του ήταν ότι ομολόγησε;

Μάρτυρας: Δεν ήταν λάθος, απλά μου φάνηκε περίεργο.

Πολιτική Αγωγή: Γιατί;

Μάρτυρας: Γιατί δεν το πίστευα και δεν το πιστεύω ότι το έκανε...

Πολιτική Αγωγή: Γιατί δεν έφυγε (σ.σ. μετά τη δολοφονία)

Μάρτυρας: Μου είπε ότι περικύκλωσε το αυτοκίνητο η αστυνομία και δεν έκανε καμία κίνηση...

Η Χρυσούλα Ρουπακιά επανέλαβε πως το « μαχαιράκι» όπως αποκαλεί το μαχαίρι του φόνου το είχε αγοράσει η ίδια, μαζί με ακόμη ένα, μήνες πριν το έγκλημα.

Πολιτική Αγωγή: Γιατί οπλοφορείτε;

Μάρτυρας: Δεν οπλοφορούσα. Ήταν ένα μαχαιράκι με λάμα τέσσερα δάχτυλα . Πίστευα πως είναι νόμιμο. Για μένα είναι μαχαιράκι γιατί χρησιμοποιώ πολύ μεγαλύτερα μαχαίρια λόγω της δουλειάς μου (σ.σ. έχει ιχθυοπωλείο).

Η κατάθεση της Χρυσούλας Ρουπακιά θα συνεχιστεί αύριο, Τρίτη (19/07/2016).

Σχετικές ειδήσεις