ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Ποινές φυλάκισης σε 79 κατηγορούμενους για «μαϊμού» επιδόματα τυφλότητας

Ποινές φυλάκισης σε 79 κατηγορούμενους για «μαϊμού» επιδόματα τυφλότητας

Καταδικαστική ήταν η απόφαση του τριμελούς Πλημμελειοδικείου Χίου, που εκδόθηκε σήμερα (15/09) το μεσημέρι για την πλειοψηφία των κατηγορουμένων.

Ποινή φυλάκισης έξι μηνών, με τριετή αναστολή, επέβαλε το δικαστήριο σε 79 άτομα που κατηγορούνταν ότι ελάμβαναν επιδόματα τυφλότητας, έχοντας παράσχει ψευδείς ιατρικές γνωματεύσεις.

Συνολικά οι κατηγορούμενοι ήταν 120. Από αυτούς, εννέα είχαν αποβιώσει πριν ασκηθεί η ποινική δίωξη και 19 απεβίωσαν αφού ασκήθηκε η ποινική δίωξη και πριν την εκδίκαση της υπόθεσης.

Έξι κατηγορούμενοι, κρίθηκαν αθώοι παμψηφεί ως προς την ύπαρξη δόλου ενώ άλλοι επτά κρίθηκαν αθώοι λόγω αμφιβολιών κατά πλειοψηφία.

Όπως σημειώνει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, για την οφθαλμίατρο του νοσοκομείου που χορήγησε τις ιατρικές γνωματεύσεις, το δικαστήριο αποφάσισε την καταδίκη της, με ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών και έξι μηνών. Το δικαστήριο έκρινε ότι η ποινή θα είναι εφέσιμη και θα έχει ανασταλτικό χαρακτήρα με την προϋπόθεση, ότι η γιατρός θα πρέπει να τεθεί υπό επιτήρηση Επιμελητή Κοινωνικής Αρωγής.

Σχετικές ειδήσεις