ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Τσοχατζόπουλος: Κομματική σκευωρία η δίωξη μου - Τι σας φταίει ο 8χρονος γιος μου

Τσοχατζόπουλος: Κομματική σκευωρία η δίωξη μου - Τι σας φταίει ο 8χρονος γιος μου

«Κομματική σκευωρία» χαρακτήρισε την ποινική δίωξή του ο Άκης Τσοχατζόπουλος απολογούμενος για δεύτερη ημέρα ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων όπου εκδικάζεται σε δεύτερο βαθμό η υπόθεση διακίνησης «μαύρου πολιτικού χρήματος» από εξοπλιστικά προγράμματα.

«Ήρθα στο δικαστήριό σας με την ελπίδα να αποδείξω την αθωότητά μου, η οποία είναι έκδηλη σε όσους έχουν μάτια και βλέπουν. Θέλω όμως να εξασφαλίσω και την αθωότητα της γυναίκας μου, του παιδιού μου και της κόρης μου που διώχθηκαν μόνο και μόνο γιατί είναι οικογένειά μου» είπε ο πρώην υπουργός.

Ο ίδιος συνέχισε αναφερόμενος στην πρόσφατη συζήτηση στη Βουλή για τα θέματα διαφθοράς λέγοντας, «Βρήκαν την αφορμή στην καταδίκη του Τσοχατζόπουλου για να δείξουν τη διαφθορά στο παρελθόν. Με ονόμασαν ότι είμαι ένοχος και πάνω σε αυτό στήριξαν την αφορμή για συζήτηση και ζητήθηκαν ονόματα που υποτίθεται έχουν σχέση με εμένα. Οι κύριοι δεν είχαν δικαίωμα. Επιχειρούν να εκμεταλλευθούν τη δική μου πολιτική δικαστική δίωξη τεσσάρων ετών κατά τα οποία είμαι κρατούμενος εγώ, η γυναίκα και η κόρη μου. Δεν έχουν δικαίωμα να θεωρήσουν εμένα ένοχο. Υπάρχει τεκμήριο αθωότητας και ζητώ να σεβαστούν την ιδιότητα μου ως αθώος».

Ο Άκης Τσοχατζόπολος καταφέρθηκε και κατά του ξαδέλφου του και συγκατηγορούμενού του, Νίκου Ζήγρα, υποστηρίζοντας ότι «ήταν άρρωστος και δέχθηκε να στραφεί εναντίον μου. Η ανάγκη και ο εκβιασμός τον μετέτρεψαν σε άβουλο ον. Αυτή είναι η πολιτική ευθύνη των παρασκηνιακών κύκλων του Γ. Παπανδρέου και δεν θα του το συγχωρήσω ποτέ. Δεν δίστασαν να κατασκευάσουν κατηγορίες και να βάλουν αθώους ανθρώπους, τη γυναίκα μου και την κόρη μου, στη φυλακή».

Ο πρώην υπουργός επανέλαβε ότι η αγορά της πολυτελούς κατοικίας του επί της Δ. Αρεοπαγίτου ήταν διαφανής, αλλά και πως την τελική απόφαση για τα εξοπλιστικά προγράμματα λάμβανε το ΚΥΣΕΑ. Αποτέλεσμα, όπως είπε εμφανώς συγκινημένος, ήταν να «εξοστρακίσουν το γιο μου, ένα παιδί οκτώ ετών, 200 χιλιόμετρα μακριά. ΕΣΑτζήδες του Ιωαννίδη έγιναν όλοι. Και όλα αυτά γιατί; Αφού εμένα κυνηγούσαν. Τί τους έφταιξε η οικογένειά μου;».

Η απολογία του θα συνεχιστεί την ερχόμενη εβδομάδα.

Σχετικές ειδήσεις