ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο επιχειρηματίας Αλέξανδρος Αγγλούπας

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο επιχειρηματίας Αλέξανδρος Αγγλούπας

Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την απολογία του ο επιχειρηματίας Αλέξανδρος Αγγλούπας. Ο επιχειρηματίας που φέρεται να συμμετείχε στη σπείρα που ξάφριζε σπίτια και βίλες επωνύμων, ενώπιον των ανακριτών αρνήθηκε πως δρούσε ως κλεπταποδόχος του κυκλώματος Ρομά που εξαρθρώθηκε πριν λίγες ημέρες.

ΠΑΡΑΔΕΧΤΗΚΕ ΤΡΕΙΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ ΠΟΥ ΚΑΤΕΓΡΑΨΕ Ο ΚΟΡΙΟΣ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ - ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕ ΠΩΣ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΚΛΟΠΗΣ

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες υποστήριξε ότι είναι συλλέκτης και πως από τα τρία ρολόγια μεγάλης αξίας που βρέθηκαν στη κατοχή του, τα δυο ήταν με πιστοποιητικά και το τρίτο ήταν απομίμηση. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές παραδέχτηκε τρεις από τις συναλλαγές που κατέγραψε ο κοριός της αστυνομίας, υποστηρίζοντας, όμως, ότι δεν γνώριζε πως επρόκειτο για προϊόντα κλοπής.

Στο μεταξύ, προφυλακιστέοι κρίθηκαν άλλοι επτά από τους κατηγορούμενους στην υπόθεση της σπείρας διαρρηκτών πολυτελών κατοικιών που απολογήθηκαν την Τρίτη (8/11) ενώπιον των ανακριτών Διαφθοράς.

Τη Δευτέρα κρίθηκαν προφυλακιστέοι μετά τις απολογίες τους για την δράση της σπείρας, 11 κατηγορούμενοι.

Έτσι συνολικά οι προφυλακιστέοι για την υπόθεση είναι 19 κατηγορούμενοι ενώ οι υπόλοιποι 21 είναι ελεύθεροι, οι περισσότεροι με περιοριστικούς όρους.

Η δεύτερη ομάδα κατηγορουμένων που οδηγήθηκε το πρωί της Τρίτης σε απολογία ήταν 20 θεωρούμενα μέλη του κυκλώματος μεταξύ των οποίων και ο επιχειρηματίας.

Να υπενθυμίσουμε ότι η συγκεκριμένη συμμορία είχε «ρημάξει» σχεδόν ολόκληρη τη χώρα, με ληστείες σε Αττική, τη Στερεά Ελλάδα και την Θεσσαλονίκη. Για την ακρίβεια επρόκειτο για δύο εγκληματικές οργανώσεις, οι οποίες συνεργάζονταν μεταξύ τους με κοινό σκοπό τις κλοπές. Η οργάνωση ήταν διαρθρωμένη σε δομικό μοντέλο «μαφίας οικογενειακού σχήματος», λειτουργούσε με βάση σχεδιασμό, είχε κατανείμει διακριτούς ρόλους και κινούνταν σε προκαθορισμένους χρονικά και γεωγραφικά χώρους και περιοχές.

Σχετικές ειδήσεις