ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Ένοχοι οι πρωταγωνιστές του σκανδάλου Energa - Hellas Power

Ένοχοι οι πρωταγωνιστές του σκανδάλου Energa - Hellas Power

Ειδήσεις | Energa - Hellas Power: Ένοχοι για κακουργηματικές πράξεις που επισύρουν βαριές ποινές κρίθηκαν την Τρίτη (07/02/2017) οι πρωταγωνιστές της υπόθεσης Energa – Hellas Power με απόφαση του Τριμελούς Εφετείου της Αθήνας.

«ΚΑΤΑΠΕΛΤΗΣ» Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΤΡΙΜΕΛΟΥΣ ΕΦΕΤΕΙΟΥ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΩΝ

Αυτή την ώρα αναμένεται η απόφαση επί του αιτήματος της επιστροφής του ποσού των 83 εκατ. ευρώ από τους κατηγορούμενους.

Ειδικότερα, το δικαστήριο κήρυξε ενόχους τους Νικ. Δεκόλη και Άρη Φλώρο για το αδίκημα της συναυτουργίας στην κακουργηματική υπεξαίρεση με την επιβαρυντική διάταξη περί καταχραστών του Δημοσίου (Ν. 1608/50), τον Βασίλη Μηλιώνη για απλή συνέργεια σε αυτή και τους Αχ. Φλώρο και Στεφ. Σαφιάκα για άμεση συνέργεια.

Για το αδίκημα της λαθρεμπορίας ένοχος κρίθηκε μεταξύ άλλων, ο Άρης Φλώρος, ενώ για την πράξη του ξέπλυματος βρώμικου χρήματος ένοχοι κρίθηκαν οι Αρης Φλώρος, Στ. Σιαφάκας και Νικ. Δεκόλης. Έξι από τους 19 κατηγορούμενους απαλλάχθηκαν από κάθε κατηγορία.

Ήδη η εισαγγελέας της έδρας έχει ζητήσει την απόρριψη του αιτήματος αναφορικά με το σκέλος της υπεξαίρεσης ως νόμω αβάσιμο, ενώ ζήτησε να εφαρμοστεί μόνο για την πράξη της λαθρεμπορίας.

Διαβάστε εδώ περισσότερες ειδήσεις για το σκάνδαλο Energa - Hellas Power

Σχετικές ειδήσεις