ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Απίστευτη ταλαιπωρία για πατέρα δύο παιδιών: Μπήκε στη φυλακή λόγω ... συνωνυμίας!

Απίστευτη ταλαιπωρία για πατέρα δύο παιδιών:  Μπήκε στη φυλακή λόγω ... συνωνυμίας!

Έναν Γολγοθά πέρασε μέχρι επιτέλους να δικαιωθεί από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης ένας Ηρακλειώτης ο οποίος αθωώθηκε - ο μοναδικός που απαλλάχτηκε από το κατηγορητήριο - για την υπόθεση της πετρελαιοκλοπής στο ΠΑΓΝΗ.

Η περίπτωσή του είναι άξια αναφοράς για τα όσα πέρασε χωρίς να έχει ... καμία σχέση με την υπόθεση, καθώς ούτε εργαζόμενος ήταν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου αλλά ούτε έχει καμία σχέση με βυτιοφόρα. Ούτε καν επαγγελματικό δίπλωμα οδήγησης δεν κατέχει.

Πρόκειται για έναν 47χρονο Ηρακλειώτη, πατέρα δύο παιδιών, ο οποίος από το πουθενά βρέθηκε στα κρατητήρια, στη θέση του κατηγορουμένου και εν τέλει στο εδώλιο. Εξαιτίας συνωνυμίας αλλά και μίας σειράς λαθών τόσο σε προανακριτικό όσο και σε δικαστικό επίπεδο ο άνθρωπος αυτός ταλαιπωρήθηκε επί τρία ολόκληρα χρόνια για να αποδειχθεί τελικά το αυτονόητο: ότι δεν είχε καμία δουλειά στο εδώλιο του κατηγορουμένου.

Όπως ανέφερε ο ίδιος το ένταλμα αφορούσε σε άτομο με το ίδιο ονοματεπώνυμο αλλά με διαφορετικό πατρώνυμο και με την ιδιότητα του οδηγού βυτιοφόρου. Ο ίδιος στην απολογία του εξήγησε ότι πρόκειται περί λάθους. Ούτε δικηγόρο δεν έβαλε, βέβαιος ότι δεν χρειάζεται. «Έφυγα ήσυχος ότι όλα είχαν τελειώσει. Να σας πω την αλήθεια σκέφτηκα να υποβάλλω μήνυση για την ταλαιπωρία που πέρασα, όμως αποφάσισα να μην το κάνω τελικά, σίγουρος ότι η ιστορία είχε λήξει εκεί».

Η κύρια ανάκριση περατώθηκε και έξι μήνες αργότερα ο 47χρονος έκπληκτος παραλαμβάνει μία κλήτευση σε δίκη ως κατηγορούμενος. «Δεν νομίζω ότι μπορούν να μετρηθούν οι νύχτες που έμεινα ξάγρυπνος. Επί τρία χρόνια αυτή η ιστορία με «τσάκισε». Ήμουν μέσα στο άγχος και στις φοβίες. Θα σας πω με ειλικρίνεια ότι έβλεπα περιπολικό και φοβόμουν ότι ήταν για μένα. Δικαστήρια, αναβολές και πάλι αναβολές. Ταλαιπωρήθηκα και εγώ και η οικογένεια μου τόσο σε ψυχολογικό επίπεδο όσο και οικονομικό (ο άνθρωπος σήμερα είναι άνεργος)» ανέφερε ο ίδιος.