ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Πόλα Ρούπα: «Υπάρχει σχέδιο δολοφονίας μου μέσα στη φυλακή»

Πόλα Ρούπα: «Υπάρχει σχέδιο δολοφονίας μου μέσα στη φυλακή»

Με επιστολή της μέσα από τη φυλακή, η Πόλα Ρούπα καταγγέλλει ότι υπάρχει σχέδιο δολοφονίας της, το οποίο μάλιστα «εκπορεύεται από "ψηλά", από το ίδιο το κράτος», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ενώ τονίζει ότι «ακόμα και νεκρή, και πάλι θα με φοβούνται».

Στην επιστολή, την οποία μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρη στη συνέχεια, το ηγετικό στέλεχος της τρομοκρατικής οργάνωσης «Επαναστατικός Αγώνας», κατηγορεί τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα ότι «προσωπικά το έχει βάλει το χέρι του στην οργάνωση του σχεδίου δολοφονίας μου, παρέα με τον Κοντονή», εμπλέκοντας και τον υπουργό Δικαιοσύνης.

Όπως υποστηρίζει η Πόλα Ρούπα, στην επιστολή της, η οποία εκτίνεται σε εννέα σελίδες, «η φυλακή προσομοιάζει με το εξπρές του μεσονυχτίου» και αναφέρεται σε «πρακτικές μαζικού ψυχολογικού βασανισμού» των κρατουμένων.

«Την Δευτέρα 13/1 το απόγευμα μπήκε στην πτέρυγα το κατάλληλο άτομο για να κάνει τη δουλειά. Μια "ανεξέλεγκτη» τοξικομανής που "απειλεί" με καυγάδες ακόμα και την υπηρεσία, υποτίθεται», γράφει η Ρούπα και προσθέτει ότι «ενημέρωσα τηλεφωνικά δημοσιογράφους και δικηγόρους ώστε τουλάχιστον, αν συνέβαινε οτιδήποτε να έχω πρώτα μιλήσει εγώ... Το πιθανότερο είναι αυτή τη φορά το σχέδιό τους να με βγάλουν από τη μέση να αναβλήθηκε λόγω της κοινοποίησης του από εμένα», συμπληρώνει και τονίζει «ξέρω πως θα επανέλθουν κάποια άλλη στιγμή για να με αιφνιδιάσουν»...

«Όταν λοιπόν δηλώνει ο Τόσκας μπροστά σε όλους ότι είμαι επικίνδυνη, ξέρουν όλοι μέσα στη βουλή τι εννοεί. Κι εγώ όταν τον ακούω, καταλαβαίνω πως η επόμενη κίνησή τους θα είναι η απόπειρα δολοφονίας μου... Γνωρίζω πως η φυλακή είναι πρόσφορο πεδίο γι' αυτούς για να στήσουν τη δολοφονική επίθεση εναντίον μου... δεν θα αφήσω να με φάνε λάχανο κάποια άθλια κατακάθια της κοινωνίας που συνήθως κάνουν τη βρώμικη δουλειά», γράφει.

Τέλος η Πόλα Ρούπα προειδοποιεί «μην τολμήσουν να ξαναεπιχειρήσουν να βλάψουν το παιδί μου και το νέο περιβάλλον του» ενώ κλείνει την επιστολή της γράφοντας, «ας έρθουν σε μένα. Τους περιμένω. Και να ξέρουν πως ακόμα και νεκρή, και πάλι θα με φοβούνται».

Διαβάστε ΕΔΩ όλη την επιστολή της Πόλας Ρούπα

Ρούπα: «Δεν θα βρουν το σχέδιό μου»

«Για μένα και τον Μαζιώτη και τον "Επαναστατικό Αγώνα", ένοπλος αγώνας δεν είναι μόνο τα όπλα, αυτά είναι απλά εργαλεία... Ο πυρήνας της δράσης μας είναι η στρατηγική που αφορά και τον σαφή εντοπισμό για το πού είναι πιο ευάλωτο το σύστημα, αυτά που σχεδίαζα αφορούσαν νευραλγικά σημεία του συστήματος, που είναι ήδη αποσταθεροποιημένο από την κρίση. Γνωρίζαμε ότι θα δημιουργούσαμε ισχυρές αντανακλάσεις διεθνώς που θα τους έπαιρνε ο διάολος... γι' αυτό μπορώ να πω ότι ήταν επιτυχία που με 'πιασαν, μπαίνουν εμπόδιο σ' αυτό που θέλω να κάνω, γι αυτό και η ιστορία με το παιδί να μην υπήρχε, πάλι θα τους έβριζα και θα τους χτυπούσα...

Κάθονται τώρα επάνω τα κλιμάκια και ψάχνουν να βγάλουν άκρη τι θα έκανα. Δεν θα το βρουν γιατί δεν έχουν μυαλό, δεν θα το βρουν το σχέδιο αν δεν το πω εγώ... Το βασικό ζητούμενο για την επανάσταση δεν είναι μόνο να τους αποσταθεροποιήσεις, αλλά να κεφαλαιοποιήσεις την επιτυχία σου δημιουργώντας ένα κίνημα... Ο επαναστατικός αγώνας δεν τελειώνει... Αν δεν με πιάνατε και την αποσταθεροποίηση θα είχαμε καταφέρει κι όλα θα τα είχαμε κάνει... Βγήκαμε στην παρανομία για να κάνουμε πράξη αυτό που είχαμε δηλώσει με την ανάληψη της πολιτικής ευθύνης, γι αυτό που προοριζόμαστε, εγώ γι' αυτό ζω και αναπνέω, αλλιώς δεν υπάρχω, δεν θα το παρατήσουμε για κανένα λόγο, αυτή είναι η ιστορική μας αποστολή».

«Δεν θα περνούσαν τα μνημόνια»

Αναφερόμενη στην συμπλοκή στη Δάφνη κατά την οποία σκοτώθηκε ο Λάμπρος Φούντας το 2010 και στις συλλήψεις του «Επαναστατικού Αγώνα» που ακολούθησαν, η Πόλα Ρούπα υποστήριξε πως αν δεν είχαν γίνει τα παραπάνω, η δράση του «Ε.Α.» θα είχε αποτρέψει την... εφαρμογή των μνημονίων. «Είχαμε σχέδιο να κάνουμε τα κοράκια να μην θέλουν να δώσουν δραχμή για στήριξη. Γιατί τα μνημόνια πάνε μαζί με τα πακέτα στήριξης. Τότε ήταν η αρχή των μνημονίων, ήταν σημαντική στιγμή, το σύστημα ήταν ευάλωτο. Ήταν η ευκαιρία να σταθούμε μπροστά και να μην επιτρέψουμε τη γενοκτονία που γίνεται σήμερα. Αυτή ήταν η επιτυχία τους. Όχι που έπιασαν μια επαναστατική οργάνωση. Αλλά που μπόρεσαν μετά να εφαρμόσουν το σχέδιό τους. Μπήκαμε μέσα και εφαρμόστηκαν όλα. Υπουργός της τότε κυβέρνησης έλεγε ότι ευτυχώς που μας έπιασαν γιατί μπορούσαμε να καταστρέψουμε το οικονομικό σύστημα».

Μαζιώτης: «Μέχρι να πεθάνουμε»

Από την πλευρά του, ο Νίκος Μαζιώτης, δήλωσε: «Ο πόλεμος μας με το Κράτος δεν πρόκειται να τελειώσει, οι συλλήψεις δεν σημαίνουν τίποτε, θα συνεχίσουμε με άλλο τρόπο και κάποια στιγμή θα βγούμε, ο καθένας σε αυτό τον πόλεμο δείχνει τις αξίες του...

Όταν κλείστηκε στο ψυχιατρείο γιος μου μίλησα για τα παιδιά των ανταρτών του εμφυλίου... ότι γινόταν τότε έγινε και τώρα, το καθεστώς σας είναι απόγονος αυτών των τακτικών, να αρπάζουν τα παιδιά των αντιπάλων... ο αγώνας θα συνεχιστεί μέχρι να πεθάνουμε βιολογικά, πολιτικά δεν ήμαστε ηττημένοι, ο αγώνας συνεχίζεται».

Σχετικές ειδήσεις