Φυλάκιση 15 μηνών και στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων στον Αχιλλέα Μπέο

Newsroom Newsroom

Φυλάκιση 15 μηνών και στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων στον Αχιλλέα Μπέο

Ποινή φυλάκισης 15 μηνών και στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων για το ίδιο χρονικό διάστημα επέβαλε σήμερα το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου στον σε αργία δήμαρχο Βόλου Αχιλλέα Μπέο.

Ο πρώην δήμαρχος Βόλου καταδικάστηκε για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος κατ’ εξακολούθηση, καθώς με την ανάληψη των καθηκόντων του τον Σεπτέμβριο του 2014 και μέχρι να υποχρεωθεί από τις σχετικές αποφάσεις της δικαιοσύνης, είχε αποκλείσει την εφημερίδα «Μαγνησία» από τις υποχρεωτικές από το νόμο δημοσιεύσεις στον τοπικό Τύπο, επιδιώκοντας τον οικονομικό στραγγαλισμό της εκδότριας επιχείρησης με σκοπό να κάμψει την κριτική που του ασκεί.

Όσον αφορά τους άλλους δύο κατηγορούμενους, την πρώην πρόεδρο της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ Νατάσσα Μορφογιάννη και τον πρόεδρο του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ Γιώργο Βλιώρα, το δικαστήριο τους έκρινε αθώους για τη μεν πρώτη διότι κρίθηκε ότι η ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ είναι νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου και για τον δεύτερο αναγνωρίστηκε η έλλειψη δόλου, καθώς όπως κατέθεσε ο μάρτυρας κατηγορίας Γιώργος Καρεκλίδης «δεν πιστεύω ότι ήθελε να βλάψει την εφημερίδα».

Επίσης στο σκέλος της υπόθεσης που αφορά τη ΔΕΥΑΜΒ ο Αχιλλέας Μπέος απαλλάχθηκε από τις κατηγορίες δεδομένου ότι η ΔΕΥΑΜΒ ως επιχείρηση δεν εμπίπτει στις διατάξεις του Ν.3548/2007 για τον Δημόσιο τομέα και δεν υποχρεούνταν να κατανέμει τις δημοσιεύσεις της με βάση το κριτήριο της ίσης κατανομής. Η ποινή που επιβλήθηκε, μετατράπηκε σε εξαγοράσιμη προς 5 ευρώ/ημερησίως, ενώ ο κ. Μπέος στη συνέχεια άσκησε έφεση.

Πηγή: www.magnesianews.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
DPG NETWORK
ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2020 Newsbomb.gr - All rights reserved