ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Ξυλόκαστρο: Δώδεκα χρόνια στο ψυχιατρείο Κορυδαλλού για τον 30χρονο μητροκτόνο

Ξυλόκαστρο: Δώδεκα χρόνια στο ψυχιατρείο Κορυδαλλού για τον 30χρονο μητροκτόνο

Σε 12 χρόνια περιορισμού στο ψυχιατρικό κατάστημα Κορυδαλλού καταδικάστηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ναυπλίου ο 30χρονος που το 2016 μαχαίρωσε μέχρι θανάτου τη μητέρα του.

Το τραγικό περιστατικό είχε σημειωθεί στα Γελινιάτικα Κορινθίας και όπως είχε υποστηρίξει ο δράστης, τον καθοδήγησε μία φωνή.

Σημειώνεται ότι σε βάρος του 30χρονου το δικαστήριο επέβαλε επίσης 2,5 έτη ποινή φυλάκισης για τις κατηγορίες της οπλοφορίας και οπλοχρησίας.

Το χρονικό του εγκλήματος

Ήταν τα ξημερώματα της 17ης Ιουλίου του 2016 όταν το αποτρόπαιο έγκλημα «πάγωσε» τη μικρή κοινωνία του χωριού αφήνοντας ανεξίτηλες μνήμες στον αδερφό του κατηγορούμενου καθώς ήταν εκείνος που βρήκε το θύμα, μέσα στο υπνοδωμάτιο της.

Ο αδερφός του δράστη επέστρεψε στο σπίτι που διέμενε η οικογένεια από την νυχτερινή του εργασία και αντίκρισε τη μητέρα του νεκρή πάνω στο κρεβάτι της, με χτυπήματα από μαχαίρι σε λαιμό και θώρακα.

Γεμάτος αίματα ήταν και το δωμάτιο του αδερφού του, ο οποίος ωστόσο έλειπε από το σπίτι. Ο αδελφός του 30χρονου ενημέρωσε αμέσως την αστυνομία και έπειτα από έρευνα που ακολούθησε εντοπίστηκε ο κατηγορούμενος στον δρόμο, γεμάτος αίματα. Ο κατηγορούμενος στη θέα των αστυνομικών ομολόγησε την πράξη του χωρίς όμως να αναφέρει τι τον οδήγησε στην πράξη του αυτή.

Ο δράστης κατά την απολογία του φέρεται να ομολόγησε την πράξη του και όπως ανέφερε άκουσε μία φωνή να του λέει ή εκείνος ή η μητέρα του.

Σχετικές ειδήσεις