ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Στη φυλακή οι ληστές των χρηματοκιβωτίων (pics&vids)

Στη φυλακή οι ληστές των χρηματοκιβωτίων (pics&vids)

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν 14 από τους 15 συνολικά κατηγορούμενους για την υπόθεση κλοπής χρηματοκιβωτίων στην Αττική

Ελάχιστα τα στοιχεία της δικογραφίας - Αρνήθηκαν συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση ενώ κάποιοι παραδέχτηκαν περιφερειακές πράξεις

Ρεπορτάζ: Νικόλ Παπάζογλου

Σύμφωνα με τους συνηγόρους τους κ.κ. Σταύρο Γεωργίου, Μιχάλη Ζαφυρόπουλο, Δημήτρη Γαβέλα και Δημήτρη Παραντίνο τα στοιχεία της δικογραφίας είναι ελάχιστα και οι προφυλακίσεις ήταν προφυλακίσεις σκοπιμότητας.

Συγκεκριμένα όπως δήλωσε ο κ. Γεωργίου «οι προφυλακίσεις ήταν προφυλακίσεις σκοπιμότητας, δεν έχουν καμία σχέση με τη δικογραφία και τα στοιχεία είναι από ελάχιστα έως ανύπαρκτα».

Παραλληλα σύμφωνα με τον κ. Γαβέλα «τα περισσότερα από τα αποδεικτικά στοιχεία, κάθε δικηγόρος δεν είχε πρόσβαση σε αυτά. Θα μελετήσουμε ότι καινούργιο αποστείλει η υπηρεσία και θα φανεί στο τέλος ποιοι και πόσοι συμμετείχαν σε αυτή την υπόθεση».

Ο ανήλικος κατηγορούμενος, σύμφωνα με πληροφορίες, δήλωσε ότι δεν είναι έτοιμος να απολογηθεί. Έδωσε τυπική απολογία και προφυλακίστηκε. Από την πλευρά του ο συνήγορός του υπογράμμισε πως «οι απαντήσεις που έδωσε ο εντολέας μου ήταν επαρκείς κι αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους και θέλω να τονίσω πως είναι μια δικογραφία με ελάχιστα στοιχεία».

Σύμφωνα με πληροφορίες οι κατηγορούμενοι αρνήθηκαν συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση ενώ κάποιοι παραδέχτηκαν περιφερειακές πράξεις. Ένας φέρεται να ομολόγησε απόπειρα κλοπής ισχυριζόμενος ωστόσο ότι τη διέπραξε μόνος του και όχι ως μέλος εγκληματικής οργάνωσης.

Δείτε στα βίντεο που ακολουθούν τι δήλωσαν δικηγόροι για την υπόθεση:

Σύμφωνα με τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στη δικογραφία, οι κατηγορούμενοι φαίνεται να είχαν διαπράξει δεκάδες ληστείες και απόπειρες ληστειών σε εταιρείες και κατοικίες, διαρρήξεις και απόπειρες διαρρήξεων κυρίως σε εταιρείες, αλλά και κλοπές και εμπρησμούς οχημάτων.

Οι εκτιμήσεις της αστυνομίας για τη λεία από την έως τώρα γνωστή δράση της συμμορίας αφορούν συνολικό ποσό που ξεπερνά τα 10 εκατομμύρια ευρώ.

Για την υπόθεση αναζητούνται άλλα πέντε μέλη της οργάνωσης.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στην παραπάνω gallery

Σχετικές ειδήσεις