ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Μάριος Παπαγεωργίου: Τι αποκαλύπτει η ξαδέρφη του «πιστολέρο» για το όπλο

Μάριος Παπαγεωργίου: Τι αποκαλύπτει η ξαδέρφη του «πιστολέρο» για το όπλο

Ποιες οι κατηγορίες που βαραίνουν τον 44χρονο ο οποίος άνοιξε πυρ έξω από το Εφετείο Αθηνών - Είχε ή δεν είχε το όπλο μαζί του μέσα στο δικαστήριο;

Ρεπορτάζ: Νικόλ Παπάζογλου

Για τέσσερα αδικήματα σε βαθμό πλημμελήματος κατηγορείται ο 44χρονος που πυροβόλησε χθες (12/05) στο αέρα έξω από το Εφετείο μετά την αναβολή της δίκης για τη δολοφονία του ανιψιού του, Μάριου Παπαγεωργίου.

Η δίωξη που ασκήθηκε από την εισαγγελέα ποινικής δίωξης σε βάρος του, αφορά τις κατηγορίες των άσκοπων πυροβολισμών, της παράνομης οπλοφορίας, της παράνομης οπλοκατοχής και της αντίστασης.

Ο κατηγορούμενος παραπέμφθηκε να δικαστεί στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο.

«Δεν είχε το όπλο μαζί του»

Η κα Στέλλα Μαρμαρινού, ξαδέρφη του «πιστολέρο» του Εφετείου, σε δηλώσεις προς τους δημοσιογράφους έξω από την εισαγγελία αποκάλυψε: «Χθες όπως και κάθε φορά ήρθε σπίτι μου. Πήραμε ταξί και φύγαμε. Φτάσαμε λοιπόν στο Εφετείο και μου λέει "μου κρατάς το τσαντάκι ξαδέρφη να πάω μέσα;" Και το κράτησα».

«Το κράτησα. Δεν έβαλα κάτι κακό στο μυαλό μου. Υπέθεσα πως ίσως είχε λεφτά μέσα και γι’ αυτό δεν ήθελε να το πάρει μαζί του μέσα στον χώρο του Εφετείου. Ούτε καν έβαλα στο μυαλό μου εγώ πως μέσα υπήρχε όπλο. Αφού ακόμα και τώρα συγχύζομαι σκεπτόμενη πως μέσα στο τσαντάκι είχε όπλο και το κρατούσα εγώ. Όλα ήταν μια χαρά. Κάποια στιγμή βλέπω πως ο κύριος Ρουσόπουλος με την αδερφή μου τη Βαρβάρα κάνουν δηλώσεις στις κάμερες. Όπως ήμουν γυρισμένη από την άλλη πλευρά γιατί συζητούσαμε το γεγονός πως πήρε κι άλλη αναβολή η υπόθεση, ακούω ένα "μπαμ-μπαμ". Βλέπω ένα χέρι ψηλά. Δεν ξέρω αν είδα το πιστόλι, αλλά ένα χέρι ψηλά το είδα. Αυτό κατέθεσα και στη ΓΑΔΑ.

Μετά πήγα κοντά του, δεν ξέρω αν πήγα να του το πάρω, συγχύστηκα. Έμεινα άναυδη. Πήγα κοντά τον αγκάλιασα του είπα "τι έκανες; Τι είναι αυτό που έκανες βρε Μανώλη;" Γιατί δεν ήταν σωστό αυτό που έκανε.»

Σύμφωνα με την κ. Μαρμάρινου, ο κατηγορούμενος δεν είχε κάποια αντίδραση στο άκουσμα της αναβολής της υπόθεσης ενώ όπως υποστήριξε, ο θείος του Μάριου, έχει απογοητευτεί με το γεγονός πως δεν έχει βρεθεί ακόμα ο ανιψιός του αλλά και από τις συνεχείς αναβολές της υπόθεσης εδώ κι ένα χρόνο.

Δείτε στα βίντεο που ακολουθούν τις δηλώσεις:

Διαβάστε εδώ το χρονικό της υπόθεσης του Μάριου Παπαγεωργίου

Ήταν 10 το πρωί του Σαββάτου, όταν έφτασε στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων, ο θείος του Μάριου Παπαγεωργίου. Κατέβηκε από το αυτοκίνητο και χωρίς να μιλήσει στους δημοσιογράφους που τον περίμεναν, μπήκε στο κτήριο των δικαστηρίων.

Δείτε το βίντεο:

Διαβάστε ΕΔΩ όσα συνέβησαν στο Εφετείο


Σχετικές ειδήσεις