ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Υπόθεση Noor1: Καταθέτει και πάλι ο Ευθύμης Γιαννουσάκης

Υπόθεση Noor1: Καταθέτει και πάλι ο Ευθύμης Γιαννουσάκης

Για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα σήμερα (29/06), ο επιχειρηματίας Ευθύμης Γιαννουσάκης προσήλθε στο δικαστικό Μέγαρο Πειραιά.

Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και με συνοδεία πάνοπλων ανδρών της Αστυνομίας, ο καταδικασθείς πρωτόδικα σε ισόβια κάθειρξη για την υπόθεση μεταφοράς των δύο τόνων και 120 κιλών ηρωίνης με το πλοίο «Νoor1» τον Ιούνιο του 2014, Ευθύμης Γιαννουσάκης, προσήλθε σήμερα Πέμπτη στο δικαστικό Μέγαρο Πειραιά.

Μετά τη χθεσινή συμπληρωματική κατάθεσή του στην τρίτη τακτική ανακρίτρια για τη διερεύνηση της χρηματοδότησης του φορτίου των ναρκωτικών, σήμερα βρίσκεται ενώπιον του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών Παναγιώτη Μπρακουμάτσου, προκειμένου καταθέσει στοιχεία για τη μηνυτήρια αναφορά που έχει υποβάλει σε βάρος της προϊσταμένης της εισαγγελίας Πειραιά και αξιωματικού ανακριτικού υπαλλήλου του Λιμενικού Σώματος.

Σύμφωνα με τον επιχειρηματία, τα δύο αυτά πρόσωπα τον πίεζαν -κάνοντας κατάχρησης εξουσίας- να καταθέσει για την υπόθεση επιβαρυντικά στοιχεία για Έλληνα επιχειρηματία.

Ο κ. Γιαννουσάκης έχει ήδη πάντως θέσει στη διάθεση των ανακριτικών αρχών στοιχεία για τις απειλές κατά της ζωής του μέσα στις φυλακές, ενώ ο ίδιος υποστηρίζει ότι σε κίνδυνο βρίσκεται και η οικογένειά του.

Την ερχόμενη Δευτέρα ο κ. Γιαννουσάκης θα βρεθεί ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για να υποστηρίξει την αίτηση αναστολής εκτέλεσης της ποινής του καθώς, όπως φέρεται να υποστηρίζει, όσο παραμένει έγκλειστος στο χώρο των φυλακών, εξακολουθεί να κινδυνεύει.

Πηγή: Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων