ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Συζητήθηκε η αίτηση για τη μεταβίβαση του ΔΟΛ στον Βαγγέλη Μαρινάκη

Συζητήθηκε η αίτηση για τη μεταβίβαση του ΔΟΛ στον Βαγγέλη Μαρινάκη

Στο Πρωτοδικείο της Αθήνας (Τμήμα Εκουσίας Διαδικασίας) συζητήθηκε σήμερα, Δευτέρα (03/07/2017) η αίτηση για την επικύρωση της μεταβίβασης του ΔΟΛ στο επιχειρηματία Βαγγέλη Μαρινάκη, με βάση το αποτέλεσμα της διαδικασίας του πλειστηριασμού, από την οποία ανακηρύχθηκε ως υπερθεματιστής.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης στο δικαστήριο άσκησαν παρέμβαση οι εκπρόσωποι των συνδικαλιστικών ενώσεων (ΕΣΗΕΑ, ΕΣΠΙΤ, ΕΤΙΤΑ), καθώς και εργαζόμενοι του Οργανισμού.

Αίτημά τους ήταν να ολοκληρωθεί η διαδικασία υπέρ του υπερθεματιστή καθώς, όπως επισημάνθηκε στο δικαστήριο «οποιαδήποτε άλλη επιλογή οδηγεί την εταιρεία σε πτώχευση που είναι ό,τι χειρότερο για τους εργαζόμενους».

Στη διάρκεια της δίκης άσκησε ξεχωριστή παρέμβαση η εταιρεία DIMERA συμφερόντων του επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη που αντιτίθεται στην ολοκλήρωση της διαδικασίας υπέρ του Βαγγέλη Μαρινάκη.

Πριν από το τέλος της διαδικασίας ο εκπρόσωπος της εταιρείας που έχει αναλάβει την ειδική διαχείριση Γ. Αγγελίδης αναφερόμενος προς την πρόεδρο του δικαστηρίου κ. Έλενα Πεδιαδίτη, επισήμανε ότι «επειδή υπάρχει μεγάλη δυσχέρεια για την καταβολή μισθών των εργαζομένων στον ΔΟΛ είναι αναγκαίο να εκδοθεί το ταχύτερο δυνατό η απόφαση ώστε να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες και ο νέος ιδιοκτήτης να αναλάβει τις υποχρεώσεις τους έναντι των εργαζομένων».

Η δικαστική λειτουργός, αφού άκουσε τους πληρεξούσιους δικηγόρους όλων των διαδίκων,επιφυλάχθηκε να εκδώσει την απόφασή της για τον ΔΟΛ.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων