ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Αποφυλάκιση ζητά ο Γιαννουσάκης: «Κινδυνεύω και εγώ και η οικογένειά μου»

Αποφυλάκιση ζητά ο Γιαννουσάκης: «Κινδυνεύω και εγώ και η οικογένειά μου»

«Παρακολουθούν τη γυναίκα μου και το παιδί μου» υποστηρίζει ο ισοβίτης και διαμηνύει πως έχει στοιχεία και θα τους ξεσκεπάσει όλους.

Την αποφυλάκισή του ζήτησε από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων του Πειραιά ο καταδικασμένος πρωτόδικα σε ισόβια κάθειρξη για την υπόθεση μεταφοράς των δύο τόνων ηρωίνης με το πλοίο «Νoor one» τον Ιούνιο του 2014, επιχειρηματίας Ευθύμης Γιαννουσάκης, υποστηρίζοντας ότι κινδυνεύει ο ίδιος και η οικογένειά του.

Ο κ. Γιαννουσάκης μεταφέρθηκε στα δικαστήρια Πειραιά από τις φυλακές Κορυδαλλού, προκειμένου να εξεταστεί το αίτημά του για αναστολή εκτέλεσης της ποινής του.

Ο ισοβίτης υποστήριξε στο δικαστήριο ότι όσο παραμένει έγκλειστος στο χώρο των φυλακών εξακολουθεί να κινδυνεύει ο ίδιος αλλά και η οικογένειά του, ενώ περιγράφοντας τους κινδύνους, υποστήριξε ότι έως σήμερα έχει δεχθεί δύο επιθέσεις, εκ των οποίων η μία με μαχαίρι.

Πρόσθεσε ότι ήταν αρχικά στις φυλακές Κορυδαλλού πριν τη μεταφορά σε Αυλώνα και Χαλκίδα, κάποιοι έγκλειστοι του έδειξαν φωτογραφία του παιδιού του να πηγαίνει στο σχολείο, ενώ πρόσφατα υποστήριξε ότι η σύζυγός του εντόπισε ύποπτες κινήσεις ατόμων σε παρακείμενη κατοικία έξω από το σπίτι όπου διαμένει.

Είπε ακόμη ότι το προφίλ της συζύγου του στο διαδίκτυο βάσει συγκεκριμένης εφαρμογής που έχει η ίδια κατεβάσει φέρεται ότι παρακολουθείται από Τούρκους κάτι το οποίο έχει ήδη καταγγελθεί στη δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος.

Ο κ. Γιαννουσάκης υποστήριξε ακόμη ότι παρά το γεγονός ότι είχε δώσει μυστικές καταθέσεις που κατονόμαζε του τρεις χρηματοδότες του φορτίου προκειμένου να έχει την απολαβή των ευνοϊκών διατάξεων του νόμου αυτές πότε δεν χρησιμοποιήθηκαν πρωτόδικα.

Είπε επίσης ότι κάποιοι, μεταξύ των οποίων και ο αξιωματικός ανακριτικός υπάλληλος του Λιμενικού, τον πίεζαν να εμπλέξει συγκεκριμένο εφοπλιστή στην υπόθεση και παρά το γεγονός ότι τους είχε δώσει πληροφόρηση για άλλη υπόθεση μεταφοράς φορτίου ηρωίνης που ποτέ δεν αξιοποιήθηκε.

«Τους έχω καταγράψει όλους και θα τους ξεσκεπάσω», ανέφερε.

Πάντως, ο εισαγγελέας ήταν αρνητικός στο αίτημα του κ. Γιαννουσάκη. «Αν είναι πράγματι στόχος, θα αποτελεί εξίσου στόχο κι αν αφεθεί ελεύθερος» ανέφερε στην αγόρευσή του.

«Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν θα αποτελεί εξίσου στόχο αν αφεθεί ελεύθερος. Με ποιο τρόπο θα διαχειρίζεται, όπως λέει, ο ίδιος τη σωματική του ακεραιότητα; Πιστεύω ότι υπάρχουν εκβιασμοί, άτομα που ενδεχομένως δεν θέλουν να πει κάποια πράγματα, είναι όμως αντικείμενο διερεύνησης» σημείωσε.

Ο εισαγγελέας υποστήριξε εξάλλου ότι κυκλώματα που σχετίζονται με τέτοιες υποθέσεις έχουν τη δυνατότητα να υλοποιήσουν τις απειλές ακόμα κι αν αφεθεί ελεύθερος και δεν εξασφαλίζεται η ακεραιότητά του. Πρόσθεσε ότι στην παρούσα φάση στον χώρο που φυλάσσεται δεν κινδυνεύει και πρότεινε να απορριφθεί η αίτηση αποφυλάκισής του.
Το δικαστήριο διέκοψε τη συνεδρίασή του για τη Δευτέρα 10 Ιουλίου, οπότε και θα εκδοθεί η απόφαση.

Ρoή Ειδήσεων