Χριστούγεννα 2018 - Χιόνια στην Αθήνα - Τι αποκαλύπτει μετεωρολόγος για τον καιρό στις γιορτές

Καιρός - Χιόνια στην Αθήνα: Ο αστικός…

Δραματική προειδοποίηση: «Η ανθρωπότητα κινδυνεύει, ο τρίτος Παγκόσμιος είναι πιο κοντά από ποτέ»

Προειδοποίηση σε δραματικό τόνο απηύθυνε ο αρχηγός…

Εορταστικό ωράριο: Τι ώρα θα κλείσουν σήμερα (16/12) τα καταστήματα

Ανοικτά είναι τα εμπορικά καταστήματα σήμερα, Κυριακή…

Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος: Τα παιδιά μου έκαναν πράγματα που δεν έπρεπε να γίνουν

Την πικρία του για τα «πεπραγμένα» των…

Live το 12ο Τακτικό Συνέδριο της ΝΔ

Οι εργασίες του συνεδρίου ολοκληρώνονται σήμερα Κυριακή…

Ελεύθεροι με εγγύηση 10.000 ευρώ αφέθηκαν συνεργάτες του Σώρρα

Ελεύθεροι με εγγύηση 10.000 ευρώ αφέθηκαν συνεργάτες του Σώρρα

Ελεύθεροι με την καταβολή εγγύησης ύψους 10.000 ευρώ αφέθηκαν μετά τις απολογίες τους, τρία στελέχη της «Ελλήνων Συνέλευσις» του φυγόδικου Αρτέμη Σώρρα, οι οποίοι κατηγορούνται για την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης.

Επιπλέον ο 1ος ειδικός ανακριτής με τη σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα, όρισε και για τους τρεις, τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης σε Α.Τ. της περιοχής τους, μία φορά το μήνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι άλλοτε συνοδοιπόροι του φυγόδικου Σώρρα φέρονται να επέρριψαν ευθύνες σε βάρος του, καθώς όφειλε να βρεθεί ενώπιον της Δικαιοσύνης για να απολογηθεί για τις δικές του ενέργειες, αντί εκείνοι -που ισχυρίζονται ότι αρχολούνταν αποκλειστικά με τον πολιτικό φορέα- μόνοι τους, να είναι αντιμέτωποι με κακουργήματα.

Παράλληλα, φέρονται -κατά τις ίδιες πηγές- να επικαλέστηκαν την περιβόητη απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου, με την οποία (προτού αυτή αναιρεθεί από τον Άρειο Πάγο) ο Αρτέμης Σώρρας θεωρήθηκε διαχειριστής του αμύθητου ποσού των 600 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Κατά την έξοδό του από τα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων, ο συνήγορός τους Χρήστος Καρακώστας, υποστήριξε πως «οι κατηγορίες θα καταπέσουν στην πορεία», ενώ ο εκ των κατηγορουμένων, κ. Θεοδωρόπουλος, δήλωσε πως ο Αρτέμης Σώρρας έπρεπε να ήταν εδώ, γιατί «θα ήταν ο βασικότερος που θα κατέθετε».

Η κατηγορία

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο Αρτέμης Σώρρας έπειθε τους πολίτες να μην καταβάλλουν ασφαλιστικές εισφορές και οφειλές στο Δημόσιο και Τράπεζες με αποτέλεσμα να υποστούν βλάβη. Ενδεικτικά, φέρονται να μην έχουν καταβληθεί οφειλές ύψους περίπου πέντε εκατομμυρίων ευρώ.

Για την υπόθεση έχουν ασκηθεί ποινικές δίωξεις σε βάρος του Αρτέμη Σώρρα και επτά συνεργατών του κατά περίσταση για τα αδικήματα της συγκρότησης, ένταξης και διεύθυνσης σε εγκληματική οργάνωση, της απάτης κατά συναυτουργία και κατ' εξακολούθηση σε βάρος του Δημοσίου, του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος και άλλα.

Διαβάστε ΕΔΩ για την υπόθεση Σώρρα