ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Άρειος Πάγος: Αναιρείται η απόφαση της αθώωσης του Γκίκα Χαρδούβελη για το «πόθεν έσχες»

Άρειος Πάγος: Αναιρείται η απόφαση της αθώωσης του Γκίκα Χαρδούβελη για το «πόθεν έσχες»

Στην αναίρεση της πρόσφατης απόφασης που ομόφωνα έκρινε ατιμώρητο τον πρώην υπουργό Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη, για παράλειψη υποβολής δήλωσης περιουσιακής κατάστασης, προχώρησε η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

Σύμφωνα με την Εισαγγελία του Ανώτατου Δικαστηρίου η επίμαχη απόφαση στερείται εμπεριστατωμένης αιτιολογίας και ως εκ τούτου πρέπει να κριθεί εκ νέου από τη Δικαιοσύνη.

Ειδικότερα, η υπόθεση αφορούσε στη μη υποβολή δήλωσης πόθεν έσχες την περίοδο 2011-2012, όταν ο Γκίκας Χαρδούβελης ήταν σύμβουλος επί οικονομικών θεμάτων του πρώην πρωθυπουργού.

«Δεν γνώριζα ότι έπρεπε να υποβάλω δήλωση πόθεν έσχες. Δεν ξέρω τι έκαναν οι προηγούμενοι», ανέφερε στην απολογία του ο πρώην υπουργός, ο οποίος πρόσθεσε πως αμέσως μόλις αντιλήφθηκε ότι ήταν υπόχρεος υπέβαλε κανονικά δήλωση πόθεν έσχες.

Τόσο ο εισαγγελέας της έδρας του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας όσο και το δικαστήριο ομόφωνα έκριναν ότι πρέπει να παραμείνει ατιμώρητος.

Πλέον μετά την άσκηση αναίρεσης κατά της εν λόγω απόφασης τον τελευταίο λόγο έχουν οι δικαστές του Αρείου Πάγου, οι οποίοι καλούνται να αποφανθούν αν θα πρέπει να ασκηθεί ή όχι αναίρεση για τη συγκεκριμένη υπόθεση.

Σχετικές ειδήσεις