Σε δίκη παραπέμπεται ο πρώην Νομάρχης Γρεβενών για απευθείας αναθέσεις εικονικών έργων

Σε δίκη παραπέμπεται ο πρώην Νομάρχης Γρεβενών για απευθείας αναθέσεις εικονικών έργων

Σε δίκη παραπέμπεται για την υπόθεση με τις αναθέσεις εικονικών έργων ο πρώην Νομάρχης και Δήμαρχος Γρεβενών, Δημοσθένης Κουπτσίδης, με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Δυτικής Μακεδονίας.

Σύμφωνα με το υπ’ αριθμόν 114 βούλευμα, ο κ. Κουτπτσίδης παραπέμπεται να δικαστεί στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Δυτικής Μακεδονίας για τις απευθείας αναθέσεις εικονικών και ανεκτέλεστων έργων την περίοδο από 28 Αυγούστου έως 30 Δεκεμβρίου 2008, που σύμφωνα με το βούλευμα είχε ως αποτέλεσμα, το Δημόσιο να ζημιωθεί έως και με 41.000 ευρώ.

Στο ίδιο δικαστήριο παραπέμπεται και ο επιχειρηματίας Δημήτρης Σκόρδας, που την ίδια περίοδο προσκόμιζε στη νομαρχιακή αρχή παραστατικά για τα έργα που του ανέθετε ο πρώην Νομάρχης, που όμως όπως απέδειξε ο έλεγχος που διενήργησαν κλιμάκια του ΣΔΟΕ δεν πραγματοποιήθηκαν ποτέ.

Αποφασίστηκε επίσης να παραμείνουν οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα τόσο για τον Δημοσθένη Κουπτσίδη όσο και για τον Δημήτρη Σκόδρα, ενώ απαλλάσσει από την κατηγορία της απιστίας έξι υπάλληλους της νομαρχιακής αυτοδιοίκησης Γρεβενών.

Για την περίπτωση των έξι εικονικών έργων, τον Απρίλιο του 2017 αποφασίστηκε από το Ελεγκτικό Συνέδριο, η «διενέργεια έκτακτου διαχειριστικού ελέγχου της πρώην Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Γρεβενών (ήδη Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας) για το χρονικό διάστημα 2007-2010», ενώ έχουν ορισθεί οι υπάλληλοι που θα πραγματοποιήσουν τον σχετικό έλεγχο.

Επίθεση ΣΥΡΙΖΑ στη ΝΔ 

Σε ανακοίνωσή του, ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για παραπομπή στη Δικαιοσύνη «ενός ακόμα “άριστου” της Νέας Δημοκρατίας», που «έρχεται να προστεθεί στη μακρά αλυσίδα των περιστατικών διαφθοράς στις οποίες εμπλέκονται στελέχη του κόμματος του Κυρ. Μητσοτάκη».

Η Κουμουνδούρου επισημαίνει ότι η παραπομπή Κουπτσίδη στη Δικαιοσύνη αφήνει έκθετη τη ΝΔ και τον ίδιο τον πρόεδρο του κόμματος, Κυριάκο Μητσοτάκη, «ο οποίος επέμενε να τηρεί σιγή ιχθύος, παρά τα επανειλημμένα αιτήματα μας κατά το πρόσφατο παρελθόν για παροχή εξηγήσεων για το συγκεκριμένο θέμα». «Αναμένουμε από τον κ. Μητσοτάκη, ο οποίος δεν χάνει ευκαιρία να δηλώνει την “ευαισθησία” του στα θέματα της δημόσιας διοίκησης και των δημόσιων πόρων, να προχωρήσει αυτή τη φορά στις απαραίτητες εξηγήσεις για την υπόθεση του Δ. Κουπτσίδη», καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ.