ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Πρόταση εισαγγελέα: Να απορριφθεί η αίτηση αναστολής της Ηριάννας και του Περικλή

Πρόταση εισαγγελέα: Να απορριφθεί η αίτηση αναστολής της Ηριάννας και του Περικλή

Να απορριφθεί η αίτηση αναστολής εκτέλεσης της ποινής των 13 ετών που έχει επιβληθεί στον 33χρονο Περικλή, για την οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιά» πρότεινε ο εισαγγελέας της έδρας του Πενταμελούς Εφετείου Αναστολών, Γιώργος Γεράκης.

«Δεν διαφοροποιείται η κρίση με την οποία απορρίφθηκε η προηγούμενη αίτηση του κατηγορουμένου. Δεν απεδείχθη καμία επιδείνωση της υγείας του» επισήμανε ο εισαγγελέας της έδρας.

Επιπλέον ο κ. Γεράκης τόνισε -σε μία ευρύτερη τοποθέτηση- πως: «Υπάρχει το γενικότερο αίσθημα της θλίψεως για νέους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν το φάσμα του νόμου αίφνης μετά της εκδόσεως της πρωτόδικης απόφασης» και πρόσθεσε: «Πρόκειται για μία εμπλοκή τους η οποία εμφανίζει έντονη αντικοινωνικότητα. Το γεγονός αυτό, δεν μπορεί να παραληφθεί. Να απορριφθεί ως αβάσιμη στην ουσία η αίτηση».

Ο εισαγγελέας προτείνει την απόρριψη της αίτησης αναστολής της ποινής και για την Ηριάννα.

Συγκεκριμένα, ζητά ο εισαγγελέας του Πενταμελούς Εφετείου Αναστολών να παραμείνει η Ηριάννα στη φυλακή, καθώς όπως ανέφερε «δεν αποδείχθηκε ουδέν θεμελιωτικό γεγονός που να δικαιολογεί την αιτούμενη αναστολή». Κατά τον εισαγγελικό λειτουργό:

«Το ζήτημα της ανεπανόρθωτης βλάβης δεν απεδείχθη. Η δυνατότητα παράτασης της διδακτορικής διατριβής είναι υπέρβαση δυσχέρειας αλλά όχι υπέρμετερη ή ανεπανόρθωτη βλάβη, εφόσον μπορεί να αντιμετωπιστεί με μία παράταση στο μέλλον» είπε ο εισαγγελέας για την 28χρονη Ηριάννα και πρόσθεσε πως η νέα αίτηση έπρεπε να στηρίζεται επί νέων γεγονότων: «Είναι προϋπόθεση αυτό αλλιώς δεν καθίσταται αναγκαία να επιζητηθεί η παραδοχή μιας άλλης αιτήσεως».

Όσο για την τοποθέτηση της Ηριάννας ότι είναι αθώα για τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει, ο εισαγγελικός λειτουργός είπε: «Ούτε ο προβληματισμός της υπεράσπισης και της ιδίας ότι έχει ως κεκτημένο το τεκμήριο της αθωότητας ευσταθεί, αφού αυτό κάμπτεται όταν εκδοθεί πρωτόδικη απόφαση».

Σχετικές ειδήσεις