Προκαταρκτική εξέταση για τις ελληνικές προεκτάσεις του σκανδάλου της Petrobras

Την παρέμβαση της Δικαιοσύνης προκάλεσαν οι αποκαλύψεις για τις ελληνικές προεκτάσεις του σκανδάλου της βραζιλιάνικης κρατικής εταιρείας Petrobras.

Προκαταρκτική εξέταση για τις ελληνικές προεκτάσεις του σκανδάλου της Petrobras
1'

Η Προϊσταμένη της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης στο πλαίσιο της οποίας οι εισαγγελείς κ.κ. Ντζούρας και Μανώλης, αναλαμβάνουν να ερευνήσουν ενδεχόμενη τέλεση των αξιόποινων πράξεων της ενεργητικής δωροδοκίας και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Αφορμή για την έρευνα στάθηκε κατάθεση του πρώην διευθυντή της βραζιλιάνικης κρατικής εταιρείας Petrobras, Πάουλο Ρομπέρτο Κόστα, ο οποίος φέρεται να ανέφερε στις βραζιλιάνικες Αρχές οτι ο Πρόξενος επί τιμή της Ελλάδας στη Βραζιλία Κωνσταντίνος Κοτρωνάκης, του έδωσε το ποσό των 530.000 δολαρίων, προκειμένου να χρηματίσει ηγετικά στελέχη της εταιρείας.

Ο Πρόξενος επί τιμή, σύμφωνα με την κατάθεση, φέρεται να μετέδιδε απόρρητες πληροφορίες σχετικά με ναυλοσύμφωνα που σχεδίαζε να βγάλει στην αγορά η βραζιλιάνικη εταιρεία. Τις πληροφορίες αυτές τις μετέδιδε σε τουλάχιστον 20 εταιρείες, με τις περισσότερες αν όχι όλες, να ελέγχονται από Έλληνες εφοπλιστές, με στόχο την προσαρμογή των προσφορών τους σε συμβόλαια ύψους πολλών εκατομμυρίων δολαρίων.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή