ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Υπόθεση Λεμπιδάκη: Τετ α τετ με τον επιχειρηματία ζητά ένας εκ των απαγωγέων του

Υπόθεση Λεμπιδάκη: Τετ α τετ με τον επιχειρηματία ζητά ένας εκ των απαγωγέων του

Τι ζητά ο 39χρονος ο οποίος έχει ήδη κριθεί προφυλακιστέος μετά την απολογία του στον ανακριτή - Είχε συλληφθεί πριν από λίγες ημέρες όταν βρέθηκαν τα αποτυπώματά του στη μάντρα όπου κρατούσαν οι απαγωγείς τον Μιχάλη Λεμπιδάκη

Αίτημα για κατ’ αντιπαράσταση εξέταση με τον Μιχάλη Λεμπιδάκη υπέβαλε η υπεράσπιση του 39χρονου κατηγορούμενου για την απαγωγή, ζητώντας οι δύο άνδρες να βρεθούν τετ-α-τετ, ώστε ο επιχειρηματίας να «δείξει» τον δρόμο, ακούγοντας τη φωνή του κατηγορούμενου.

lembidakis2

Όπως σημειώνει η εφημερίδα «Πατρίς», το αίτημα αυτό έχει βάση αν ληφθεί υπόψη ότι εμμέσως πλην σαφώς στον 39χρονο αποδίδεται ο ρόλος του φρουρού του επιχειρηματία, λίγο πριν την έλευση του 40χρονου από τη Θεσσαλονίκη, ο οποίος ανέλαβε καθήκοντα στις 18 Σεπτεμβρίου κι έμεινε μαζί του έως και τις 2 Οκτωβρίου, οπότε και η ΕΛ.ΑΣ. έκανε έφοδο στη μάντρα απελευθερώνοντας τον Μιχάλη Λεμπιδάκη.

lembidakis2

Υπάρχουν δηλαδή υποψίες ότι μπορεί να είναι ακόμα και ο αποκαλούμενος «φιλόσοφος», όπως φέρεται να είχε «βαπτίσει» τον προτελευταίο φρουρό του ο επιχειρηματίας, σύμφωνα με τα όσα ισχυρίστηκε στην απολογία του ο 43χρονος προφυλακισμένος ιδιοκτήτης της μάντρας με τα σκραπ. Αναφορά στον «φιλόσοφο» έχει κάνει και ο 40χρονος τελευταίος φρουρός του Λεμπιδάκη. Αυτός ανέφερε στην απολογία του ότι ο απαχθείς τού είχε μιλήσει μόνο για τον «φιλόσοφο», ενώ ο 43χρονος ιδιοκτήτης της μάντρας είχε υποστηρίξει ότι ο «φιλόσοφος» ή Κώστας είχε αναλάβει τη φύλαξη του επιχειρηματία μέχρι και την κάθοδο του 40χρονου. Τον περιγράφει ως ένα ευγενικό παιδί, μορφωμένο, τον οποίο συμπαθούσε ο Λεμπιδάκης, καθώς συζητούσαν με τις ώρες. Σε ερώτηση μάλιστα της ανακρίτριας προς τον ιδιοκτήτη της μάντρας, ποιος είναι ο φιλόσοφος, ο 43χρονος απάντησε: «Φιλόσοφο είχε ονομάσει τον Κώστα ο Λεμπιδάκης. Καθόταν πολλές ώρες και κουβέντιαζαν οι δυο τους. Γνωρίζω ότι έφυγε γιατί είχε πολύ καιρό να δει τους δικούς του. Δεν τον ξαναείδα έκτοτε πουθενά». Στον «Κώστα» αναφέρεται και ο 45χρονος Ρεθυμνιώτης, επίσης προφυλακισμένος.

Διευκρινίζεται, ωστόσο, σημειώνει η εφημερίδα, προς αποφυγή παρερμηνειών ότι ουδείς από τους προφυλακισμένους συνδέει τον «Κώστα ή φιλόσοφο» με τον 39χρονο προφυλακισμένο.

Υπό αυτές τις σκέψεις και υποψίες, λοιπόν η υπεράσπιση του 39χρονου έχει ζητήσει να υπάρξει κατ’ αντιπαράσταση εξέταση ανάμεσα στον κατηγορούμενο και στον επιχειρηματία, ώστε ο τελευταίος βλέποντας τον σωματότυπό του και ακούγοντας τη φωνή του να βεβαιώσει ή να διαψεύσει εάν πρόκειται για τον «φιλόσοφο» ή για οποιονδήποτε άλλο είχε συναντήσει κατά την πολύμηνη ομηρεία του. Εάν γίνει δεκτό το αίτημα, εκτιμάται ότι ο Μιχάλης Λεμπιδάκης θα είναι σε θέση να αναγνωρίσει ή όχι αν πρόκειται για εμπλεκόμενο πρόσωπο καθώς αναμφισβήτητα είναι ένας άνθρωπος ιδιαίτερα έξυπνος και παρατηρητικός.

Επιπλέον, αξίζει να σημειωθεί ότι στην απολογία του ο 45χρονος Ρεθυμνιώτης είχε υποστηρίξει ότι ο Μιχάλης Λεμπιδάκης αν και είχε να τον δει τέσσερις μήνες, μόλις μπήκε στο τελευταίο κρησφύγετο και παρά το γεγονός ότι φορούσε κουκούλα, αμέσως τον αναγνώρισε. «Μόλις με είδε, σηκώνεται πάνω και μου λέει «πού είσαι; Είχα βάλει πάλι την κουκούλα βέβαια, αλλά με γνώρισε μετά από τέσσερις μήνες που είχα να τον δω». Είναι ο κατηγορούμενος που στην απολογία του είχε ισχυριστεί επίσης: «όποιος τα έκανε όλα αυτά, είναι ψηλά, στον κύκλο του κ. Λεμπιδάκη. Ο ίδιος ο κ. Μιχάλης πιστεύει ότι είναι άνθρωποι που τρώνε και πίνουνε μαζί του».

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, η υπεράσπιση έχει ζητήσει να εξεταστεί και ο 43χρονος ιδιοκτήτης της μάντρας σε σχέση με τους ισχυρισμούς που προβάλλει ο 39χρονος.

Πηγή: patris.gr

Σχετικές ειδήσεις