Δημήτρης Βερβεσός: Αυτός είναι ο νέος πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών

Newsroom Newsroom

Δημήτρης Βερβεσός: Αυτός είναι ο νέος πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών

Εκλογές ΔΣΑ | Ειδήσεις: Για τα επόμενα τέσσερα χρόνια ο Δημήτρης Βερβεσός θα είναι ο επικεφαλής του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (ΔΣΑ), μετά και την άνετη επικράτησή του στις εκλογές των δικηγόρων.

Με καταμετρημένο το 98% των ψήφων, ο κ. Βερβεσός συγκέντρωσε το 57,51% και 4.456 ψήφους, ενώ ο Δημήτρης Αναστασόπουλος 42,49% και 3.292 ψήφους.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, ο μεγάλος «νικητής» των εκλογών στον ΔΣΑ ήταν η αποχή, καθώς επί συνόλου 20.990 εγγεγραμμένων δικηγόρων ψήφισαν περίπου 8.600 δικηγόροι.

Αμέσως μετά τη νίκη του, ο κ. Βερβεσός προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Σήμερα νίκησαν οι δικηγόροι της Αθήνας. Αποφάσισαν με την ψήφο τους να προχωρήσουμε μπροστά, όλοι μαζί, ενωμένοι, μακριά από κομματικές επιταγές και διαχωριστικές γραμμές. Η σημερινή νίκη δεν είναι μόνο δική μου, είναι νίκη όλων των δικηγόρων της Αθήνας.Τους ευχαριστώ από την καρδιά μου. Ευχαριστώ όλους όσους με υποστήριξαν σε αυτή την πολύ δύσκολη συγκυρία για τον κλάδο.

Ιδίως ευχαριστώ όλους εκείνους που στάθηκαν κοντά μου σε όλη την μακρά συνδικαλιστική μου διαδρομή. Συγχαίρω τον Δημήτρη Αναστασόπουλο για τον έντιμο και πολιτισμένο αγώνα που έδωσε. Όπως είπα πολλές φορές η δύναμη του ΔΣΑ είναι η ιστορία του, οι παραδόσεις του και η ενότητά του.

Το σημερινό αποτέλεσμα είναι μια εντολή ευθύνης την οποία αναλαμβάνω και αποδέχομαι. Σήμερα ξεκινάει μια νέα σελίδα. Τα προβλήματα μας είναι πολλά και δύσκολα και το επόμενο διάστημα κρίσιμο. Προσδοκώ στη συνεργασία όλων.

Ξεκινάμε δουλειά για να εξασφαλίσουμε ένα καλύτερο αύριο για το σύνολο των δικηγόρων της Ελλάδας».

Το βιογραφικό του νέου προέδρου του ΔΣΑ

Από το 1990, που εγγράφηκε στα μητρώα του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών έως σήμερα, εργάζεται ως Δικηγόρος και είναι παρ’ Αρείω Πάγω από το 1998. Το 1993 εξελέγη σύμβουλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, ιδιότητα που διατηρεί συνεχώς μέχρι σήμερα. Το 2002 εξελέγη Γενικός Γραμματέας του Συλλόγου, θέση στην οποία επανεξελέγη το 2005. Το 2008 εξελέγη στη θέση του Αντιπροέδρου του ΔΣΑ.

Το 2015 ανέλαβε καθήκοντα (Αναπληρωτή) Προέδρου της Διοικούσας Επιτροπής του Ταμείου Νομικών/ ΕΤΑΑ, την οποία κατείχε μέχρι 31.12.2016, όπου εξελέγη από τους Κοινωνικούς Εταίρους αντιπρόσωπος των 2 εκατομμυρίων ασφαλισμένων του ΕΦΚΑ στο ΔΣ του οργανισμού ως 1ο αναπληρωματικό μέλος.

Από άποψη εξειδίκευσης είναι εργατολόγος, μέλος της ΕΔΕΚΑ (Εταιρείας Δικαίου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης) και της Ένωσης Ελλήνων Εργατολόγων.
Από το 2011 κατ’ εκλογήν των Κοινωνικών Εταίρων είναι ένας από τους δώδεκα Διαιτητές του Σώματος Διαιτητών του Οργανισμού Μεσολάβησης και Διαιτησίας (ΟΜΕΔ), με θητεία μέχρι και το 2020.

Δραστηριοποιείται στο Εργατικό Δίκαιο, έχει δημοσιεύσει σε διάφορα κλαδικά νομικά περιοδικά πλειάδα αποφάσεων επί δικών, στις οποίες συμμετείχε ως Δικηγόρος, και έχουν δημοσιευθεί άρθρα του σε εφημερίδες και λοιπά μέσα ενημέρωσης έντυπα και ηλεκτρονικά. Επίσης, έχει υπάρξει εισηγητής σε ημερίδες και συνέδρια σχετιζόμενα με το Εργατικό Δίκαιο.

Διετέλεσε επί τέσσερα χρόνια μέλος της Επιτροπής Εφέσεων της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (2004), ως εκπρόσωπος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και έχει εκπροσωπήσει τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών σε συνέδρια του Ευρωπαϊκού Δικηγορικού Συλλόγου (CCBE).

Είναι έγγαμος, πατέρας δύο ανήλικων τέκνων και μιλάει αγγλικά.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
DPG NETWORK
ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2020 Newsbomb.gr - All rights reserved