ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Ρόδος: Φυλάκιση πέντε ετών για απόπειρα βιασμού σε βάρος 17χρονης

Ρόδος: Φυλάκιση πέντε ετών για απόπειρα βιασμού σε βάρος 17χρονης

Ένοχος κατά πλειοψηφία για απόπειρα βιασμού πριν από πέντε χρόνια, σε βάρος 17χρονης – τότε- μαθήτριας, κρίθηκε τη Δευτέρα (11/12) από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρόδου 31χρονος Ροδίτης, ο οποίος καταδικάστηκε σε φυλάκιση 5 ετών με την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Το δικαστήριο απέρριψε την πρόταση του εισαγγελέα της έδρας για μετατροπή της ποινής και αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση και έτσι ο 31χρονος οδηγήθηκε στη φυλακή.

Ενώπιον του δικαστηρίου τόσο ο ίδιος όσο και ο συνήγορος του επεσήμαναν πως ουδεμία πρόθεση είχε ο 31χρονος να βιάσει την νεαρή κοπέλα και πως νωρίτερα από το περιστατικό είχε καταναλώσει ναρκωτικά χάπια.

Τελικά το δικαστήριο έκρινε ένοχο κατά πλειοψηφία τον κατηγορούμενο και του επέβαλε ποινή φυλάκισης 5 ετών για την οποία ομόφωνα αποφάσισε η έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη και να μην μετατραπεί η ποινή.

Το περιστατικό είχε σημειωθεί στις 27 Μαρτίου 2012 όταν η ανήλικη κοπέλα παρουσιάστηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου και κατήγγειλε ότι απογευματινές ώρες της ίδιας ημέρας (18:45 μ.μ.), και ενώ βρισκόταν στη Τάφρο στη Παλιά Πόλη, άγνωστος δράστης την πλησίασε και αφού την ακινητοποίησε αποπειράθηκε να την εξαναγκάσει σε συνουσία. Τελικά η κοπέλα χτύπησε τον δράστη και κατάφερε να ξεφύγει.

Οι αστυνομικοί αξιοποιώντας όλα τα στοιχεία που είχαν στη διάθεσή τους κατάφεραν να εντοπίσουν στις 3 Απριλίου 2012 τον φερόμενο ως δράστη, τον οποίο και αναγνώρισε στο πρόσωπο του 31χρονου η 17χρονη κοπέλα.

Ο φερόμενος ως δράστης δεν συνελήφθη λόγω παρέλευσης των ορίων του αυτοφώρου, όμως σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία με την οποία τον Ιούλιο του 2012 προσήχθη ενώπιον του ανακριτή Ρόδου, απολογήθηκε και εν συνεχεία είχε αφεθεί ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισης του δύο φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του και της απαγόρευσης ομιλίας ή παρενόχλησης της ανήλικης.

Πηγή: rodiaki.gr

Σχετικές ειδήσεις