ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Αναίρεση στο βούλευμα για τα «στημένα» στο ποδόσφαιρο από τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου

Αναίρεση στο βούλευμα για τα «στημένα» στο ποδόσφαιρο από τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου

Αναίρεση για νομικούς λόγους άσκησε ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Χαράλαμπος Βουρλιώτης, κατά του πρόσφατου παραπεμπτικού βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών για τους «στημένους» αγώνες στο χώρο του ποδοσφαίρου.

Με το εν λόγω βούλευμα παραπέμπονται συνολικά 28 ακόμη άτομα παράγοντες του ποδοσφαίρου σε δίκη, μεταξύ αυτών ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, για την κατηγορία της «αλλοίωσης ποδοσφαιρικού αποτελέσματος» (κακούργημα) καθώς και για «σύσταση και συμμορία», που είναι πλημμέλημα. Η αρχική κατηγορία αφορούσε στο κακούργημα της «εγκληματικής οργάνωσης» αλλά μετατράπηκε από το Συμβούλιο Εφετών σε πλημμέλημα. Με το ίδιο βούλευμα ο Βαγγέλης Μαρινάκης απαλλάσσεται ακόμη από τις κατηγορίες που του είχαν αρχικά αποδοθεί για απάτη, εκβίαση (τετελεσμένη και σε απόπειρα) καθώς και για ηθική αυτουργία σε έκρηξη, σχετικά με την υπόθεση της έκρηξης σε φούρνο διαιτητή στην Καλαμάτα.

Εκτός από τον Βαγγέλη Μαρινάκη στην ίδια υπόθεση παραπέμπονται ακόμη 27 άτομα για διάφορα αδικήματα, που σχετίζονται με τα παράνομα στοιχήματα και τους «στημένους» αγώνες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η απόφαση του Συμβουλίου Εφετών σε ό,τι αφορά την ποινική μεταχείριση του πρώην προέδρου του Ολυμπιακού ελήφθη κατά πλειοψηφία, με ένα μέλος της συνθέσεως, και συγκεκριμένα τον πρόεδρο του Συμβουλίου, Κώστα Σταμαδιάνο, να έχει μειοψηφήσει υπέρ της πλήρους απαλλαγής του από το σύνολο των αξιοποίνων πράξεων. Επίσης, με το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών απαλλάσσονται πλήρως άλλα επτά άτομα από τους αρχικά παραπεμφθέντες.

Τον τελικό λόγο θα έχει το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου.

Σχετικές ειδήσεις