Την ερχόμενη εβδομάδα η έκδοση της απόφασης για τον Τούρκο στρατιωτικό

Newsroom Newsroom

Την ερχόμενη εβδομάδα η έκδοση της απόφασης για τον Τούρκο στρατιωτικό

Για την ερχόμενη εβδομάδα μετατίθεται η έκδοση της απόφασης επί του αιτήματος της Κυβέρνησης για χορήγηση ή μη προσωρινής διαταγής που θα «παγώνει» προσωρινά την παροχή ασύλου στον Τούρκο στρατιωτικό.

Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για τον συγκυβερνήτη του ελικόπτερου, με το οποίο διέφυγαν τόσο αυτός όσο και επτά ακόμα συμπατριώτες του στη χώρα μας μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα στη γείτονα.

Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να προσδιοριστεί και η συζήτηση επι του αιτήματος αναστολής της απόφασης της Επιτροπής Ασύλου.

Το μεσημέρι της Παρασκευής, ολοκληρώθηκε η διαδικασία ακρόασης στο Διοικητικό Εφετείο κατά τη διάρκεια της οποίας κατέθεσαν τις απόψεις τους οι δυο πλευρές.

Το Υπουργείο εκπροσωπήθηκε από το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, ενώ η πλευρά του Τούρκου από το Ελληνικό Συμβούλιο Προσφύγων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι νομικοί παραστάτες του Υπουργείου υποστήριξαν ότι πρέπει να χορηγηθεί η προσωρινή διαταγή για λόγους «δημοσίου συμφέροντος» και προκειμένου να μην διαταραχθούν οι Ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Από την πλευρά του Τούρκου, επισημάνθηκε ότι η απόφαση χορήγησης ασύλου είναι πλήρως εμπεριστατωμένη και δεν υπάρχει κανένα περιθώριο να ανατραπεί ενώπιον οποιουδήποτε δικαστηρίου. Επίσης τονίσθηκε ότι η Ελληνική πολιτεία έχει υποχρέωση να προστατεύει ανθρώπους που καταφεύγουν σε αυτή λόγω κινδύνων, βασανιστηρίων ή και απειλή της ίδιας τους της ζωής από αλλά κράτη. Ο Τούρκος λοχαγός δεν εμφανίστηκε στη διαδικασία ενώ όπως έγινε γνωστό η συζήτηση επί της κύριας προσφυγής του Δημοσίου προσδιορίστηκε για τις 15 Φεβρουαρίου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
DPG NETWORK
ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2020 Newsbomb.gr - All rights reserved