ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών: «Άμεσα μέτρα για την ασφάλεια των Δικαστηρίων»

Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών: «Άμεσα μέτρα για την ασφάλεια των Δικαστηρίων»

Την ενίσχυση της ασφάλειας στους χώρους των Δικαστηρίων, ζητά με ανακοίνωσή του ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών.

Βίαια επεισόδια εκτυλίχτηκαν το πρωί της Τετάρτης (17/01) στον προαύλιο χώρο των Δικαστηρίων της Σχολής Ευελπίδων, με περίπου 100 Ρομά να επιτίθενται ο ένας στο άλλο, να πετούν πέτρες και σίδερα και να ανταλλάσσουν βρισιές.

Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙΑΣ και η φρουρά των Δικαστηρίων και μετά από αρκετή ώρα κατάφεραν να σταματήσουν τα επεισόδια.

Με αφορμή τα επεισόδια αυτά, ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών ζήτησε με ανακοίνωσή του να ενισχυθούν τα μέτρα ασφαλείας στους χώρους των Δικαστηρίων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

ΔΣΑ: Να ληφθούν άμεσα μέτρα για την ασφάλεια στους χώρους των Δικαστηρίων

Δικηγόροι, δικαστές και πολίτες γίναμε σήμερα το πρωί μάρτυρες σκηνών βίας στα Δικαστήρια της Ευελπίδων όταν ομάδες πολιτών συνεπλάκησαν, εκτοξεύοντας πέτρες, ξύλα και σίδερα. Τα επεισόδια, από τα οποία κινδύνευσε η σωματική ακεραιότητα πολιτών, εξελίχθηκαν για πάνω από ένα τέταρτο της ώρας στον χώρο των Δικαστηρίων, χωρίς παρέμβαση της αστυνομίας η οποία ενεφανίσθη όταν σχεδόν αυτά τελείωναν.

Την ανάγκη ενίσχυσης της ασφάλειας στους χώρους των Δικαστηρίων είχε επισημάνει, σε ανύποπτο χρόνο, αντιπροσωπεία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, με επικεφαλής τον πρόεδρό του, Δ. Βερβεσό, στον αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα (σε συνάντηση που είχε γίνει στις 3 Ιανουαρίου 2018).

Δυστυχώς, οι φόβοι μας επιβεβαιώθηκαν με τον χειρότερο τρόπο και από καθαρή τύχη δεν είχαμε τραυματισμούς δικηγόρων και πολιτών. Για μία ακόμα φορά, επισημαίνουμε προς τον αρμόδιο Υπουργό ότι θα πρέπει να ληφθούν ΆΜΕΣΑ μέτρα για την ενίσχυση της ασφάλειας στο χώρο των Δικαστηρίων. Συγκεκριμένα μέτρα έχει προτείνει ο Δ.Σ.Α. στην τελευταία αυτή συνάντηση τα οποία και ζητάμε να εφαρμοστούν άμεσα.