ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Καλοχώρι: Ποινή φυλάκισης σε 8 άτομα για την συμπλοκή που στοίχισε τη ζωή στον 22χρονο

Καλοχώρι: Ποινή φυλάκισης σε 8 άτομα για την συμπλοκή που στοίχισε τη ζωή στον 22χρονο

Ποινή φυλάκισης ενός έτους, με 3ετή αναστολή, επέβαλε το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης σε καθέναν από τους οκτώ νεαρούς κατηγορούμενους για τη συμπλοκή της περασμένης Κυριακής στο Καλοχώρι, κατά την οποία τραυματίστηκε θανάσιμα ένας 22χρονος.

Το δικαστήριο τούς έκρινε ένοχους για το αδίκημα της συμπλοκής, χωρίς να τους αναγνωρίσει κανένα ελαφρυντικό. Κατά της επιβληθείσας ποινής, οι κατηγορούμενοι άσκησαν έφεση και αφέθηκαν ελεύθεροι. Για τη συμπλοκή διώκεται κι ένα ανήλικος, που παραπέμφθηκε να δικαστεί σε δικαστήριο Ανηλίκων, ενώ, την ίδια ώρα, ο φυσικός αυτουργός της αιματηρής επίθεσης παραμένει ασύλληπτος.

Ενώπιον του Αυτοφώρου κατέθεσε αστυνομικός της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής Θεσσαλονίκης, που ανέφερε ότι στη συμπλοκή πήραν μέρος 30 με 40 άτομα, στην πλειονότητά τους κάτοικοι από τα Διαβατά που μετέβησαν στην πλατεία Καλοχωρίου, όπου διαδραματίστηκε το επεισόδιο. «Ήταν χωρισμένοι σε δύο ομάδες και αφορμή για τη συμπλοκή ήταν μία φασαρία που είχε προηγηθεί λίγες μέρες νωρίτερα με έναν τραυματισμό» είπε ο μάρτυρας.

Ο ίδιος επισήμανε ότι επτά από τους κατηγορούμενους προσήχθησαν από το Κέντρο Υγείας των Διαβατών, όπου είχαν μεταφέρει τον άτυχο φίλο τους μετά το χτύπημα που δέχθηκε με μαχαίρι στο στήθος. Πρόσθεσε δε ότι στην κατοχή τους δεν βρέθηκαν όπλα, ενώ οι άλλοι δύο συλληφθέντες ήταν από το Καλοχώρι και προσήχθησαν από την 'Αμεση Δράση.

Απολογούμενοι οι κατηγορούμενοι της «παρέας» των Διαβατών αρνήθηκαν τη συμμετοχή τους στη συμπλοκή. «Πήγαμε για εκφοβισμό, δεν είχαμε σκοπό να μαλώσουμε» απολογήθηκε ένας εξ αυτών. «Όλα έγιναν στο δευτερόλεπτο. Είδα το φίλο μου μαχαιρωμένο και καλούσε σε βοήθεια» είπε ένας άλλος. Τη δίκη του εκδοχή περιέγραψε ο κατηγορούμενος από την «παρέα» του Καλοχωρίου που μίλησε για «κυνηγητό», περιγράφοντας τα χτυπήματα που δέχθηκε και σύμφωνα με τον ισχυρισμό του συνηγόρου του βρισκόταν σε άμυνα.

Στην αγόρευσή της, η εισαγγελέας της έδρας, αφού πρότεινε την ενοχή όλων, ζήτησε να μην τους αναγνωριστούν ελαφρυντικά (όπως αυτά του πρότερου έντιμου βίου και της μετεφηβικής ηλικίας που προέβαλαν οι συνήγοροί τους), λόγω της σοβαρότητας της πράξης τους, κάτι που δέχθηκε και η προεδρεύουσα του δικαστηρίου.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Σχετικές ειδήσεις