ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος στους δύο συλληφθέντες που ξυλοκόπησαν τον Εύελπι στο μετρό

Κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος στους δύο συλληφθέντες που ξυλοκόπησαν τον Εύελπι στο μετρό

Ποινική δίωξη για κακουργήματα ασκήθηκε σε βάρος δυο νεαρών που κατηγορουνται ότι επιτέθηκαν το βράδυ της Κυριακής σε τριτοετή δόκιμο αξιωματικό της σχολής Ευελπίδων.

Οι δυο νεαροί οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα καθώς εντοπίστηκαν μετά την επίθεση στον τριτοετή δόκιμο αξιωματικό σε στάση λεωφορείου στην Κατεχάκη. Σύμφωνα με πληροφορίες ο εύελπις, αρμενικής καταγωγής, βρέθηκε εν μέσω συμπλοκής ακροδεξιών με αντιεξουσιαστές με τρεις αγνώστους να τον πλησιάζουν και να τον χτυπούν με γροθιές και σφυρί στο κεφάλι και στα γόνατα. Ο νεαρός δεν φορούσε στολή αλλά φαίνεται πως τον πρόδωσε η τσάντα που κρατoύσε με τα διακριτικά της σχολής Ευελπίδων, την οποία και του αφαίρεσαν. Σε βάρος των δυο που συνελήφθησαν ασκήθηκε ποινική δίωξη για ληστεία από κοiνού, επικίνδυνη σωματική βλάβη , οπλοφορία και οπλοχρησία και παραπέμφθηκαν σε ανακριτή.

Η κατάσταση της υγείας του δεν εμπνέει ανησυχία (υπάρχουν μόνο θλαστικά τραύματα), ωστόσο για προληπτικούς λόγους πρέπει να συμπληρωθεί ένα 24ωρο πριν πάρει εξιτήριο από το 401 νοσοκομείο.