ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

«Όχι» στην έκδοση και του δεύτερου από τους εννέα Τούρκους κουρδικής καταγωγής

«Όχι» στην έκδοση και του δεύτερου από τους εννέα Τούρκους κουρδικής καταγωγής

Να μην εκδοθεί ούτε ο 2ος από τους 9 Τούρκους κουρδικής καταγωγής που είχε συλληφθεί λίγο πριν από την άφιξη του Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα τον περασμένο Δεκέμβριο αποφάσισε το Τριμελές  Συμβούλιο Εφετών αποφάσισε.

Αρνητική πρόταση κατά της έκδοσής του έκανε νωρίτερα και η εισαγγελέας Ουρανία Σταθέα επισημαίνοντας ότι υπάρχει κίνδυνος να δικαστεί για αλλά αδικήματα από αυτά για τα οποία εκζητείται.

Επίσης η εισαγγελική λειτουργός έκρινε ότι τα νέα στοιχεία που είχε ζητήσει το συμβούλιο για να αποφανθεί είναι μια απλή περίληψη των προηγούμενων που είναι ελλιπή και αόριστα.

«Δεν συντρέχουν οι προϋποθέσεις για να λάβει χώρα η έκδοση του παρόντος κατηγορουμένου στις τουρκικές αρχές» είπε η εισαγγελέας.

Νωρίτερα πήρε το λόγο ο ίδιος ο Naci Ozpolat, 48 ετών:

«Η Τουρκία με ζητάει επειδή ήμουν επαναστάτης και αγωνίζομαι εναντίον του φασιστικού συστήματος. Δεν μπορεί να προσκομίσει κάτι χειροπιαστό. Με ζητάει για πράξεις (σ.σ. ένοπλη επίθεση στον γενικό εισαγγελέα στην Τουρκία το 2015) ενώ εγώ ήμουν κρατούμενος στη Γερμανία». Ο 48χρονος οδηγήθηκε πάλι στη φυλακή καθώς κρατείται για αδικήματα και στην Ελλάδα (εκρηκτικά κλπ).

Σύμφωνα με πληροφορίες ή Τουρκία έχει κάνει αίτημα έκδοσης και για έναν ακόμη από τους 9, (μία γυναίκα).