Δικαστές: «Χυδαίες οι αναφορές τον Τύπο κατά δικαστικών λειτουργών»

Newsbomb

Δικαστές: «Χυδαίες οι αναφορές τον Τύπο κατά δικαστικών λειτουργών»

Με μια σκληρή ανακοίνωση η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕΔΕ), απαντά σε δημοσιεύματα του Τύπου στα οποία γίνονται χυδαίες, όπως τις χαρακτηρίζει, αναφορές κατά δικαστικών λειτουργών σε σημείο που να διαπομπεύονται δικαστές και εισαγγελείς.

Η ΕΔΕ στην ανακοίνωσή της αναφέρει αναλυτικότερα ότι «το τελευταίο διάστημα πύκνωσαν και πάλι δημοσιεύματα που είτε κάνουν χυδαίες αναφορές στην προσωπική ζωή δικαστικών λειτουργών είτε κατασκευάζουν φανταστικά σενάρια συνωμοσίας που εμπλέκουν προέδρους Πρωτοδικών, αντιπροέδρους του Αρείου Πάγου μέχρι και τον πρόεδρο του Ανωτάτου Δικαστηρίου».

Σημειώνει, ακόμα, ότι «πέρα από τη φαιδρότητα τέτοιων δημοσιευμάτων και το αστήρικτο των αναφορών, θα πρέπει να γίνει πλήρως κατανοητή η στόχευση που επιδιώκεται» και προσθέτει ότι «η αγριότητα και η σφοδρότητα του επιχειρηματικού πολέμου δεν έχει όρια».

Παράλληλα, η Ένωση αναφέρει ότι «η προσωπική- ονομαστική διαπόμπευση δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών και η απαίτηση επιβολής ενός άτυπου πειθαρχικού ελέγχου, όχι από τα αρμόδια όργανα, αλλά από Μέσα Ενημέρωσης προσπαθεί να λειτουργήσει εκβιαστικά και εκφοβιστικά, ώστε τελικά οι συνειδήσεις των δικαστών να είναι έμμεσα ελεγχόμενες από τα παράκεντρα οικονομικής εξουσίας, τα οποία έχουν το θράσος να επικαλούνται τη Δικαιοσύνη ως πυλώνα Δημοκρατίας και να θεωρούν ότι ορθή δικαστική κρίση είναι μόνο αυτή που ταυτίζεται με τα συμφέροντά τους».

Επίσης, στην ανακοίνωση τονίζεται ότι η ΕΔΕ γνωρίζει πως «τέτοιες "δημοσιογραφικές" αναφορές δεν θα σταματήσουν να γίνονται όσο υπάρχουν οι συνθήκες που τις δημιουργούν», όμως, «ο ελληνικός λαός, με την εμπειρία που έχει αποκτήσει, αντιλαμβάνεται τις σκοπιμότητες τέτοιων δημοσιευμάτων και ποιοι εξυπηρετούνται από αυτά».

Η ΕΔΕ, σύμφωνα με την ανακοίνωσή της, στηρίζει όλους τους δικαστές και εισαγγελείς οι οποίοι «με εντιμότητα και ανιδιοτέλεια επιτελούν το καθήκον τους, όπως επιτάσσει το Σύνταγμα, η νομοθεσία και η συνείδησή τους, χωρίς να λογαριάζουν τέτοιου είδους συκοφαντικές επιθέσεις».

Πηγή πληροφοριών: Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Διαβάστε επίσης:

Προσοχή: Τηλεφώνημα – απάτη έχει «τρελάνει» αρκετούς συνδρομητές στη χώρα

Survivor spoiler - διαρροή: Ποια ομάδα θα κερδίσει σήμερα (16/04) το έπαθλο;

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved