ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Το ΣτΕ αποφασίζει για τις εισφορές των μηχανικών

Το ΣτΕ αποφασίζει για τις εισφορές των μηχανικών

Το ΣτΕ καλείται να αποφασίσει για τις αναδρομικές εισφορές που επέβαλε ο ΕΦΚΑ στους μηχανικούς για την περίοδο 2011 – 2012. Μηχανικοί μέλη του ΤΕΕ κατέθεσαν ομαδικές αγωγές και η υπόθεση παραπέμπεται στην Ολομέλεια του ΣτΕ.

Μετά και τον τρόπο υπολογισμού των τρεχουσών εισφορών, το ανώτατο Δικαστήριο θα αποφασίσει και για τις αναδρομικές εισφορές καθώς εχθές, έγινε δεκτό το αίτημα για την διεξαγωγή πρότυπης δίκης απευθείας στο ΣτΕ βάσει του νόμου 3900 του 2010 για την κρίση ως αντισυνταγματικών ή μη των αναδρομικών εισφορών β’ εξαμήνου του 2012 που ζητούνται μέσω ειδοποιητηρίων από τον ΕΦΚΑ.

Αναφορικά με το μείζον θέμα ο πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός δήλωσε πως οι μηχανικοί προσφεύγουν συστηματικά στην ελληνική δικαιοσύνη για να ακυρώσουν τις παράλογες και παράνομες ασφαλιστικές εισφορές που έχει επιβάλει το κράτος στους Έλληνες επιστήμονες και ιδίως στους διπλωματούχους μηχανικούς. «Έχουμε εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη ως τελευταίο αποκούμπι όσων πλήττονται από την κρατική αυθαιρεσία” επεσήμανε για να συμπληρώσει πως “πιστεύουμε ότι θα αποδείξουμε και σε αυτήν την περίπτωση ότι παραβιάζονται θεμελιώδη δικαιώματά μας και αρχές του δικαίου».