ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Νέα δικογραφία σε βάρος του Άκη Τσοχατζόπουλου για μίζα - «μαμούθ»

Νέα δικογραφία σε βάρος του Άκη Τσοχατζόπουλου για μίζα - «μαμούθ»

Άκης Τσοχατζόπουλος | Ειδήσεις: Λίγες ημέρες, μετά την αποφυλάκισή του, ο πρώην υπουργός, Άκης Τσοχατζόπουλος, βρίσκεται πάλι αντιμέτωπος με τη Δικαιοσύνη για μία ακόμα πτυχή της υπόθεσης με τις αποκαλούμενες «χρυσές μίζες» από εξοπλιστικά προγράμματα.

ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΥΠΟΘΕΣΗ ΒΙΚΥ ΣΤΑΜΑΤΗ ΚΑΙ ΝΙΚΟΣ ΖΗΓΡΑΣ

Ο πρώην υπουργός έχει κληθεί σε απολογία για το ποσό των περίπου 700 χιλιάδων ελβετικών φράγκων που φέρεται να επενδύθηκαν σε ένα ασφαλιστήριο ζωής.

Το επίμαχο ποσό κατά την κατηγορία ο Άκης Τσοχατζόπουλος φέρεται ότι το εισέπραξε ως μέρος της μίζας για να προχωρήσουν οι συμβάσεις των υποβρυχίων και των οπλικών συστημάτων TOR-M1.

Στη νέα δικογραφία κατηγορούμενοι είναι επίσης ο εξάδελφος του Άκη Τσοχατζόπουλου, Νίκος Ζήγρας, και η σύζυγος του πρώην υπουργού, Βίκυ Σταμάτη, η οποία έχει επίσης κληθεί σε απολογία για την επόμενη εβδομάδα.

Με ενδιαφέρον αναμένεται το αποτέλεσμα της ανάκρισης και η ποινική μεταχείριση που θα επιφυλάξουν η ανακρίτρια κατά της διαφθοράς και η αρμόδια εισαγγελέας στον Άκη Τσοχατζόπουλο.

Όπως είναι γνωστό, ο πρώην υπουργός έχει καταδικαστεί από το Πενταμελές Εφετείο της Αθήνας σε κάθειρξη 19 ετών και είναι ελεύθερος έπειτα από δικαστική απόφαση που έκανε δεκτή την αίτηση αναστολής εκτέλεσης της ποινής του, για λόγους υγείας.

Διαβάστε επίσης: