ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Ελεύθερος ο Τσοχατζόπουλος με περιοριστικούς όρους για τις «χρυσές» μίζες (pics)

Ελεύθερος ο Τσοχατζόπουλος με περιοριστικούς όρους για τις «χρυσές» μίζες (pics)

Ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της καταβολής χρηματικής εγγύησης, αφέθηκε την Τετάρτη (11/07/2018) μετά την απολογία του στην ανακρίτρια κατά της Διαφθοράς ο Άκης Τσοχατζόπουλος.

Ο πρώην υπουργός κατηγορείται για μια ακόμη μίζα ύψους 773.989,20 ελβετικών φράγκων. Το «δώρο», φέρεται να «επενδύθηκε» σε ένα ασφαλιστήριο ζωής στην Ελβετία και να αποτελεί μέρος των εκατομμυρίων ευρώ που έλαβε για να προχωρήσουν οι συμβάσεις των υποβρυχίων και των οπλικών συστημάτων TOR M1.

Ο Άκης Τσοχατζόπουλος, σύμφωνα με πληροφορίες, αρνήθηκε ότι έχει σχέση με το συγκεκριμένο συμβόλαιο, το οποίο φαινόταν να είναι στο όνομα του Νίκου Ζήγρα.

Ο εξάδελφός του, ωστόσο, στη δική του απολογία «έδειξε» τον πρώην υπουργό και τη σύζυγό του, Βίκυ Σταμάτη, κατηγορούμενη και αυτή στην εν λόγω υπόθεση, η οποία φέρεται να εισέπραττε τις ετήσιες αποδόσεις του συμβολαίου.

Υπενθυμίζετασι ότι ο κ. Ζήγρας κατ' επανάληψη έχει ισχυριστεί πως το επίμαχο συμβόλαιο καταρτίστηκε από τον ίδιο τον πρώην υπουργό, ο οποίος, ωστόσο, είχε δηλώσει τα στοιχεία διαβατηρίου του εξαδέλφου του, και ότι τις ετήσιες αποδόσεις από την εν λόγω σύμβαση τις εισέπραττε η κ. Σταμάτη, που εμφανιζόταν ως σύζυγος Νικόλαου Ζήγρα.

Το υπό διερεύνηση συμβόλαιο καταρτίστηκε το 1998, ενόσω ο πρώην υπουργός και η νυν σύζυγός του συζούσαν, με κατάθεση στην ελβετική UBS ποσού 500.000 ευρώ, που συνδέεται με υπεράκτια εταιρεία, μέσω της οποίας διακινήθηκαν «μαύρα χρήματα» από συμβάσεις προμήθειας οπλικών συστημάτων.

Διαβάστε επίσης: