ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Ρέθυμνο: Απόφαση ανάσα για ξενοδοχοϋπάλληλο - Κούρεψε το χρέος της κατά 80%

Ρέθυμνο: Απόφαση ανάσα για ξενοδοχοϋπάλληλο -  Κούρεψε το χρέος της κατά 80%

Το χρέος της κατάφερε να ρυθμίσει μια 52χρονη εποχιακή ξενοδοχοϋπάλληλος στο Ρέθυμνο, και να απαλλαγεί από μεγάλο οικονομικό βάρος, καθώς με δικαστική απόφαση εντάχθηκε στον νόμο «Κατσέλη – Σταθάκη» για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά.

Όπως αναφέρει το cretapost.gr, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, πρόκειται για απόφαση ρύθμισης καταναλωτικού δανείου στην 52χρονη διαζευγμένη ξενοδοχοϋπάλληλο, η οφειλή της οποίας σε μία τράπεζα ανερχόταν στο ποσό των 9.713,16 ευρώ.

Η δανειολήπτρια δεν διαθέτει κανένα περιουσιακό στοιχείο, όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση και το μοναδικό εισόδημα που διαθέτει προέρχεται από την εποχιακή εργασία της ως ξενοδοχοϋπαλλήλου και το επίδομα ανεργίας που λαμβάνει τους χειμερινούς μήνες κατά τους οποίους δεν εργάζεται. Έτσι, μεσοσταθμικά το μηνιαίο της εισόδημα ανέρχεται στο ποσό των 779 ευρώ.

Το Δικαστήριο του Ρεθύμνου, παρά τις ενστάσεις και αιτιάσεις της τράπεζας:

  • Αποδέχθηκε την αίτηση της δανειολήπτριας να υπαχθεί στον σχετικό νόμο
  • Ρύθμισε το χρέος της με τρόπο τέτοιο ώστε να καταβάλει το ποσό των 40 ευρώ μηνιαίας για μία πενταετία προκειμένου να εξυπηρετήσει την οφειλή της. Έτσι, με βάση τη δικαστική απόφαση θα πρέπει να καταβάλει το ποσό των 2.025 ευρώ, γεγονός που σημαίνει ότι το χρέος της, «κουρεύτηκε» κατά 80%.

Η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης θεωρεί την εν λόγω απόφαση, άλλη μια δικαίωση οφειλέτη. Στην ίδια ανακοίνωση εκφράζει την ικανοποίησή της για τη διαχείριση των διατάξεων του ν. Κατσέλη, από τον ρόλο της δικαιοσύνης αλλά και από την συμβουλευτική καθοδήγησή της.