ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Θρίλερ με τον Αριστείδη Φλώρο στη ΓΑΔΑ

Θρίλερ με τον Αριστείδη Φλώρο στη ΓΑΔΑ

Στη ΓΑΔΑ κρατείται το βράδυ της Παρασκευής, ο καταδικασμένος σε 21 χρόνια κάθειρξη για το σκάνδαλο υπεξαίρεσης των εταιρειών παροχής ηλεκτρικού ρεύματος Energa - Hellas Power, Άρης Φλώρος ο οποίος είχε αποφυλακιστεί με όρους στα μέσα Αυγούστου, για λόγους υγείας (αναπηρία 67%).

Νέα τροπή στην υπόθεση αποφυλάκισης του Αριστείδη Φλώρου, καθώς ο 39χρονος, σύμφωνα με πληροφορίες, προσήχθη στο αστυνομικό τμήμα Βούλας και μεταφέρθηκε στη ΓΑΔΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του CNN Greece, θα κρατηθεί στη ΓΑΔΑ υπό το φόβο μήπως διαφύγει, ως την έκδοση του εντάλματος σύλληψης που αναμένεται απόψε.

Αύριο το πρωί αναμένεται να τον μεταφέρουν στον Εισαγγελέα εκτελέσεων ποινών.

Συνεδριάζει το Συμβούλιο Εφετών

Πάντως ήδη από νωρίς το βράδυ συνεδριάζει το Συμβούλιο Εφετών για να αποφανθεί επί της έφεσης που ασκήθηκε το μεσημέρι κατά του βουλεύματος αποφυλάκισης από τον εισαγγελέα Εφετών Ευβοίας.

Πρόκειται ουσιαστικά για διαδικασίες εξπρές και για ταχύτατη αντιδράση της ελληνικής Δικαιοσύνης.

Σήμερα ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Χ. Βουρλιώτης παρήγγειλε να μελετηθεί το ενδεχόμενο έφεσης, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Ευβοίας Λ. Σοφουλάκης την άσκησε και λίγο μετά συνεκλήθη το συμβούλιο για να αποφανθεί.

Ηδη μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο εισαγγελέας Εφετών έχει προτείνει προς το Συμβούλιο να γίνει δεκτή η έφεση και να εξαφανιστεί το βούλευμα αποφυλάκισης.

Η απόφαση του Συμβουλίου Εφετών αναμένεται αργότερα απόψε.

Το ιστορικό της αποφυλάκισης του Άρη Φλώρου

Από την πρώτη στιγμή της αποφυλάκισής του Αριστείδη Φλώρου ξέσπασε τεράστιος πολιτικός σάλος με στελέχη της κυβέρνησης να καταδικάζουν αυτή την ενέργεια και να ζητούν περαιτέρω έρευνες για το πώς επετεύχθη το ποσοστό αναπηρίας άνω του 70% για τον καταδικασθέντα κ. Φλώρο.

Ωστόσο τεράστια ερωτήματα προκαλεί η στάση του μέχρι πρότινος υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή, αλλά και η ξαφνική απόφαση του πρωθυπουργού να τον «καρατομήσει» στον πρόσφατο ανασχηματισμό.

kontonis

Σήμερα Παρασκευή 31 Αυγούστου 2018, λίγες μόλις ημέρες μετά τον ανασχηματισμό σκάνε ταυτόχρονα δυο αποκαλύψεις:

  • Το έγγραφο που πιστοποιεί την ασθένειά του ήταν πλαστό.
  • Η Δικαιοσύνη ασκεί έφεση κατά του βουλεύματος.

Το ερώτημα που εύλογα γεννάται είναι το εξής:

Είναι ποτέ δυνατόν να έχει στηθεί μια τόσο μεγάλη απάτη για να βγει ο κ. Φλώρος από τον Κορυδαλλό και να μην γνώριζε κανείς τίποτα;

Δυστυχώς κανείς δεν μπορεί να πείσει την κοινή γνώμη πως όλη αυτή την πλεκτάνη την έστησε μόνος του ο Φλώρος μέσα από τις φυλακές, χωρίς να αντιληφθεί κανένας το παραμικρό.

energa 3

Αυτά είναι αστεία πράγματα.

Όπως κανείς δεν μπορεί να πιστέψει ότι όλα αυτά γίνονται τζάμπα!

Τέτοιου τύπου μεθοδεύσεις υποκρύπτουν μπόλικο μαύρο χρήμα!

Η υπόθεση της αποφυλάκισής του ενισχύει την πεποίηθηση του ελληνικού λαού ότι με τον ίδιο ακριβώς τρόπο βρίσκονται έξω και άλλοι δήθεν επιφανείς επιχειρηματίες που ενεπλάκησαν σε οικονομικά σκάνδαλα τεραστίου μεγέθους, όπως για παράδειγμα οι κύριοι Λευρεντιάδης (υπόθεση Proton Bank) και Μαρτίνης (υπόθεση Ερρίκος Ντυνάν).

Μετά το σάλο και τις αποκαλύψεις η Δικαιοσύνη παρενέβη και μπλόκαρε την αποφυλάκιση.

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Ευβοίας Λάμπρος Σοφουλάκης άσκησε το μεσημέρι της Παρασκευής (31/08/2018) έφεση.

Είχε προηγηθεί η παραγγελία του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Χαρ. Βουρλιώτη, με την οποία αφενός χαρακτήριζε «κάθε άλλο παρά εμπεριστατωμένο και πειστικό» το επίμαχο βούλευμα και αφετέρου ζητούσε από τον διευθύνοντα την Εισαγγελία Εφετών Ευβοίας, Λάμπρο Σοφουλάκη να μελετηθεί το ενδεχόμενο άσκησης έφεσης κατά του βουλεύματος.

energa

Η παραγγελία της Εισαγγελίας

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, τόνιζε πως σε αυτή την παραγγελία οδηγήθηκε «ενόψει του ότι το ιατρικό πιστοποιητικό αναπηρίας στο οποίο στηρίχθηκε η θετική κρίση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Χαλκίδας είναι προδήλως αόριστο, ασαφές και ως εκ τούτου ατεκμηρίωτο ως προς τη συνδρομή του διαλαμβανόμενου ποσοστού αναπηρίας 70%. Και αυτό γιατί δεν προσδιορίζονται οι συγκεκριμένες παθήσεις και το σχετικό ποσοστό αναπηρίας αλλά σημειώνεται απλώς ότι το 35% οφείλεται σε ψυχιατρική πάθηση».

Επιπλέον ο εισαγγελέας υπογράμμιζε ότι δεν αναφέρεται ο τρόπος υπολογισμού συνολικού ποσοστού αναπηρίας, ενώ δεν φαίνεται να έχει επισυναφθεί στη δικογραφία το σχετικό πρακτικό της αρμόδιας επιτροπής ΚΕΠΑ που εξέδωσε την επίμαχη πιστοποίηση.

Όλα αυτά , κατά τον κ. Βουρλιώτη, καθιστούν το βούλευμα «κάθε άλλο εμπεριστατωμένο και πειστικό».

Δείτε ΕΔΩ την ανακοίνωση του Αριστείδη Φλώρου για την αποφυλάκισή του

Η αποκάλυψη για τα πλαστά έγγραφα φέρνει τα πάνω - κάτω

eggrafo 1

Έγγραφο της διοικήτριας του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» πιστοποιεί ότι η γνωμάτευση για την υπνική άπνοια, βάσει και της οποίας αθροίστηκε το ποσοστό αναπηρίας του καταδικασθέντα για το σκάνδαλο της Energa Hellas Power, Αριστείδη Φλώρου και χρησιμοποιήθηκε για την αποφυλάκισή του, είναι πλαστή.

Το θέμα αποκάλυψε πρώτο το documentonews.gr και ήδη έχει προκληθεί πολιτικός σεισμός, αφού η εξέλιξη αυτή εκθέτει μεγάλο κομμάτι του κρατικού μηχανισμού και αποδεικνύει περίτρανα πώς αποφυλακίζονται όλοι αυτοί οι καταδικασθέντες με τεράστια οικονομικά σκάνδαλα στις πλάτες τους.

Η διοικήτρια Π. Γκουλάκη – Μητσάκη, αναφέρει στο σχετικό έγγραφο, το οποίο δημοσίευσε το Documento, ότι η γιατρός που έβαλε υπογραφή στη σχετική γνωμάτευση δεν υπήρξε, καθ' όλη τη διάρκεια της παραμονής της στον Ευαγγελισμό, ιατρός κλάδου ΕΣΥ, με αποτέλεσμα η σφραγίδα της να είναι «ανυπόστατη». Επιπλέον, δεν υπήρξε υπογραφή του επιστημονικά υπεύθυνου του «Εργαστηρίου Μελέτης Ύπνου» ή του καθηγητή της Κλινικής Εντατικής Θεραπείας, σε ιατρική βεβαίωση – γνωμάτευση για ΚΕΠΑ.

Η κ. Μητσάκη επισημαίνει, επίσης, ότι τα αποτελέσματα της μελέτης ύπνου δεν συνοδεύονται και από το θεραπευτικό κομμάτι της μελέτης c-pap, το οποίο είναι απαραίτητο.

Αναλυτικά, το έγγραφο αναφέρει:

«Από Νοσοκομείο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ προς ΕΦΚΑ

ΘΕΜΑ: Παροχή στοιχείων

Σε συνέχεια του υπ’ αριθμόν…. Εγγράφου μας και στα πλαίσια διερεύνησης των αναφερομένων στα υπ’ αριθμόν(…) έγγραφα που μας αποστείλατε, σας γνωρίζουμε τα κάτωθι:

Α. Όπως προκύπτει από τα τηρούμενα στην υπηρεσία μας στοιχεία η κυρία Λάμπρου Καλλιρρόη του Κωνσταντίνου, ιατρός-πνευμονολόγος με γνωστικό αντικείμενο πνευμονολογία-διαταραχές του ύπνου τοποθετήθηκε στην Α κλινική εντατικής θεραπείας ως πανεπιστημιακή υπότροφος σε εφαρμογή του υπ αριθμόν (…)

Σημειώνουμε ότι η ως άνω αναφερόμενη ιατρός δεν υπήρξε καθόλη τη διάρκεια της παραμονής της στον Ευαγγελισμό, ιατρός κλάδου ΕΣΥ και ως εκ τούτου η σφραγίδα της στο έγγραφο ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΜΕΛΕΤΗΣ ΥΠΝΟΥ ΤΟΥ ΦΛΩΡΟΥ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗ "ΕΠΙΜΕΛΗΤΡΙΑ ΚΕΘ" είναι ανυπόστατη.

Επιπρόσθετα το ανώτερο έγγραφο δεν φέρει την υπογραφή του επιστημονικά υπεύθυνου του ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΜΕΛΕΤΗΣ ΥΠΝΟΥ ή του καθηγητή της Κλινικής Εντατικής Θεραπείας.

Β. Το ως άνω έγγραφο αποτελεσμάτων μελέτης ύπνου δεν συνοδεύεται και από το θεραπευτικό κομμάτι της μελέτης c-pap.

Γ. Δεν υπάρχει ιατρική βεβαίωση-γνωμάτευση για ΚΕΠΑ υπογεγραμμένη από τον επιστημονικά υπεύθυνο του εργαστηρίου μελέτης ύπνου ή του καθηγητή κλινικής εντατικής θεραπείας.

Η ΔΙΟΙΚΗΤΡΙΑ ΓΝΑ "ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ – ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ - ΠΟΛΥΚΛΙΝΙΚΗ"
Π. Γκουλάκη – Μητσάκη».

«Πλαστογραφήθηκε η υπογραφή μου»

Το απόγευμα της Παρασκευής η Καλλιρρόη Λάμπρου, η οποία φαίνεται να υπογράφει τη σχετική γνωμάτευση μετά από εξέταση στο εργαστήριο μελέτης ύπνου του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός», φέρεται να αναφέρει σε δήλωση της, ότι ουδέποτε έχει συναντήσει τον κ. Φλώρο.

Αναλυτικά η δήλωσή της έχει ως εξής: «Σας γράφω από το εξωτερικό οπού έχω ξεκινήσει να εργάζομαι προσφάτως και έχω πέσει από τα σύννεφα με αυτά που έμαθα σήμερα.

Κατά την τριετή μου παραμονή ως Πανεπιστημιακή υπότροφος στο εργαστήριο μελέτης ύπνου του Ευαγγελισμού ουδέποτε συνάντησα τον κ. Φλώρο και ουδέποτε έβαλα την υπογραφή μου σε σχετική γνωμάτευση μελέτης ύπνου.

Η φερόμενη ως υπογραφή μου ήταν πλάστη και χρησιμοποιήθηκε καταχρηστικά για λόγο, τον οποίο και δεν γνωριζω.

Έχει θιγεί η ιατρική μου τιμή και ελπίζω σύντομα να αποκατασταθεί η αλήθεια.

Με εκτίμηση

Καλλιρρόη Λάμπρου»