ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Βόλος: Έκαψε οχτώ κάδους και ένα φορτηγάκι … «γιατί έτσι» - Τι είπε στο δικαστήριο ο εμπρηστής

Βόλος: Έκαψε οχτώ κάδους και ένα φορτηγάκι … «γιατί έτσι» - Τι είπε στο δικαστήριο ο εμπρηστής

Ένας 24χρονος συνελήφθη τα ξημερώματα της Παρασκευής στη Νέα Ιωνία από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για εμπρησμό σε κάδους απορριμμάτων και οδηγήθηκε στο αυτόφωρο.

Όπως αναφέρει το e-thesalia.gr, ο νεαρός δράστης στο δικαστήριο δήλωσε πως «έτσι του ήρθε και έβαλε φωτιά στους κάδους». Ο 24χρονος είχε προκαλέσει όλη νύχτα πυρκαγιά σε οκτώ κάδους του Δήμου Βόλου, καθώς και σε σταθμευμένο Ι.Χ. φορτηγό αυτοκίνητο, με αποτέλεσμα την ολοσχερή καταστροφή των κάδων και την πρόκληση υλικών ζημιών στο όχημα ύψους 4000 ευρώ, στην περιοχή που περικλείεται από τις οδούς Μαιάνδρου, Βρυούλων, Φιλαδελφείας, Κάδμου, Ανδριανουπόλεως και Σινά στη Νέα Ιωνία. Συνελήφθη την ώρα που έβαζε φωτιά στον όγδοο κάδο. Ο νεαρός έβαζε φωτιά σε χαρτί το έριχνε στους κάδους και έκλεινε το καπάκι. Μέχρι να εκδηλωθεί η φωτιά είχε προχωρήσει στον επόμενο.

Από την κατοχή του δράστη κατασχέθηκε ένας αναπτήρας. Το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου του επέβαλλε ποινή φυλάκισης δύο ετών και έξι μηνών, με τριετή αναστολή, ενώ δήλωσε πως δεν είχε κανένα ιδιαίτερο λόγο για τους εμπρησμούς. Δεν είχε συνήγορο υπεράσπισης και δεν θέλησε να διοριστεί κανείς για να τον υπερασπιστεί

Ο εισαγγελέας αρχικά πρότεινε την ενοχή του 24χρονου και την καταδίκη του σε ποινή φυλάκισης 38 μηνών χωρίς μετατροπή και χωρίς η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Τέλος σημειώνεται ότι στο δικαστήριο βρέθηκε και ο οδηγός του φορτηγού που δήλωσε πως το όχημα έχει ακινητοποιηθεί και δεν μπορεί να εργαστεί.

Ρoή Ειδήσεων